Home Vrije Tijd & Hobby 3 investeringen die je kan doen voor jezelf

3 investeringen die je kan doen voor jezelf

0
3 investeringen die je kan doen voor jezelf

In jezelf investeren in ontzettend veel waard. Of het nou op vlak van persoonlijke ontwikkeling is of op het vlak van een bepaalde skill. Door in jezelf te investeren word je niet alleen meer waard maar doe je zelf ook steeds meer levenservaring op. Dit zorgt ervoor dat je dit altijd weer kan toepassen in verschillende situaties. Wanneer je investeert in jezelf hoop je uiteindelijk dat het wat oplevert. In deze blog geven we jouw 3 mogelijkheden om in jezelf te investeren. Lees vooral verder wanneer je hierin geïnteresseerd bent en als je het maximale uit jezelf wilt halen.

Investeren in skills

Het meest tastbare is misschien het investeren in bepaalde skills. Dit kan je doen door middel van een opleiding of een cursus. Met een opleiding/cursus kan je gemakkelijk jezelf bepaalde skills aanleren. Afhankelijk van waar jij geïnteresseerd in bent kan je online vaak verschillende cursussen vinden. Zo kan je bijvoorbeeld investeren in een grafische vormgeving cursus. Hiermee spijker je jezelf kennis bij en kan je gemakkelijk verschillende nieuwe skills uitbreiden en bijleren. Dit zorgt ervoor dat je altijd genoeg skills hebt om in te zetten tijdens je werk. Daarnaast kan je natuurlijk ook een cursus volgen m.b.t. je hobby. Denk bijvoorbeeld aan schilderen voor beginners online. Hiermee kan jij online jouw schilderhobby leren.

Investeren en beleggen

Investeren in aandelen is een indirecte investering in jezelf. Je investeert wat uiteindelijk een bepaald rendement moet opleveren. Uiteindelijk kan je met dit rendement bijvoorbeeld eerder met pensioen of kan je het geld besteden aan leuke dingen. Beleggen kan op verschillende manieren.  Denk bijvoorbeeld aan beleggen in aandelen of beleggen in obligaties. Vervolgens kan je per onderdeel weer verschillende soorten beleggingen doen. Denk bijvoorbeeld aan het investeren in groeiaandelen of in ETF’s. Wanneer je gaat beleggen is het altijd belangrijk dat je met geld belegd dat je niet nodig hebt. Ga dus niet beleggen met het geld wat je gebruikt om van te kunnen leven. Daarnaast is het slim om te beleggen zonder emotie. Wanneer je een rendement aan het opbouwen bent wil je niet zomaar geld eraf halen.

Investeren in ontspanning

Ontspanning is ontzettend belangrijk. Zeker wanneer je veel bezig bent met van alles en nog wat. Het is daarom belangrijk om bepaalde momenten ook te kunnen ontspannen. Wanneer je dit doet, weet je ook dat uiteindelijk weer meer energie hebt voor andere dingen. Vervolgens is het belangrijk dat je genoeg tijd en ruimte neemt om ook echt te kunnen ontspannen.