Home Gezondheid Een actief leven met de hond

Een actief leven met de hond

0
Een actief leven met de hond

Alle hondenliefhebbers weten dat het hebben van een hond betekent dat je veel buiten bent. Een paar keer per dag moet je met je trouwe viervoeter de straat op zodat hij zijn behoeften kan doen. Voor de luie bankhangers onder de mensen is het hebben van een hond absoluut niet aan te raden. Veel mensen hebben niet door wat er allemaal bij komt kijken als ze dat leuke huisdiertje besluiten in huis te nemen. In deze blog willen we daarom graag de aandacht besteden aan het leven met een hond. Heb jij een hond of wil je er graag een hebben, lees dan vooral deze blog.

Even wennen

Vooral in het begin is het voor de hond nog even wennen dat hij of zij bij jou in huis woont. Weg van een vertrouwde omgeving en ineens met nieuwe mensen. Net als dat het voor ons mensen gek zou aanvoelen is dat bij honden ook zo. Geef jouw hond daarom goed de ruimte om te wennen aan het leven met jou. Wonen er ook kleine kinderen in huis? Dat kan voor een hond die dat niet gewend is helemaal spannend zijn. Zorg dat de hond goed ziet wie er bij de familie hoort én welk gedrag mag en welke niet. Door alles gelijk duidelijk te maken aan de hond voorkom je vel onnodig gedoe.

Wat vindt de hond lekker?

Per hond verschilt het soort voer dat ze willen enorm. De ene hond heeft geen enkel probleem met de meest goedkope brokken van de supermarkt en de ander krijgt ze niet weg. Net als dat mensen hun eigen smaak hebben, hebben honden dat ook. Probeer je hond wel altijd zo gezond mogelijke voeding aan te bieden. Het merk Eukanuba heeft een hoop in het assortiment waar je hond wellicht blij van wordt, Eukanuba kun je gewoon online bestellen dus als je hond er blij van wordt is dat een win win. Probeer verschillende soorten voer uit, want alleen zo kom je erachter wat jouw hond graag heeft.

Een actief leven

Met een hond kun je niet de hele dag binnen zitten. Dat is gewoon niet eerlijk tegenover het beestje. Probeer daarom zoveel mogelijk activiteiten buitenshuis in te plannen. Een wandelingetje door het park of tijd door brengen is het bos zullen geapprecieerd worden. Ben je iemand die niet veel tijd buiten doorbrengt? Denk dan goed na over het nemen van een hond. Het is namelijk niet leuk als je hond door jou niet veel tijd buiten kan doorbrengen. Kortom, geef je hond tijd om te wennen, bestel lekker Eukanuba voer online en maak geregeld een wandeling in het park en jouw hond is blij!