Home Tuin & Wonen Badkamer verbouwen? Kijk dan naar deze gouden tips!

Badkamer verbouwen? Kijk dan naar deze gouden tips!

0
Badkamer verbouwen? Kijk dan naar deze gouden tips!

Kan jouw badkamer wel een opfrisbeurt gebruiken? Bij het verbouwen van de badkamer komt veel kijken en er zijn altijd vragen waar je het antwoord niet op weet. Natuurlijk is een badkamerverbouwing niet goedkoop, maar in mijn ogen hoeft het (laten) opknappen van uw oude badkamer ook zeker niet duur te zijn. De verschillen in prijzen van een badkamerrenovatie verschillen enorm. Daarom geef ik jullie 3 tips voor het verbouwen van je badkamer.

Brainstormen

Dit kan wel eens het allerbelangrijkste zijn. Bedenk van te voren goed wat je wel- en juist NIET wilt. Maak op bijvoorbeeld Pinterest of op papier een moodboard van hoe jouw ideale badkamer er uit moet gaan zien. Bekijk en vergelijk kleuren en stijlen en laat dit de basis vormen voor de keuze voor tegels en accessoires. Daarnaast is het handig om te kijken naar je budget, hoeveel je ongeveer wilt uitgeven voor het verbouwen van de badkamer.

Gedeelte of helemaal verbouwen

Het loont nog een goed te kijken naar uw badkamer. Wat zijn nog bruikbare materialen en welke niet? Als de douche kapot is hoef je natuurlijk niet gelijk een nieuwe wasbak te monteren. Daarnaast is het handig om te kijken naar het tegelwerk, of je het laat zitten of niet. Je kan namelijk ervoor kiezen om de vloer- en wandtegels te slopen, maar je kunt ze ook over tegelen. Dit scheelt heel veel werk en budget! Mocht het zo zijn dat alles van je badkamer te slecht is om te laten zitten, ga dan zuinig met je budget om. Vergelijk zo veel mogelijk prijzen van de nieuwe douche, sanitair en tegelwerk. Op deze manier kun je enorm veel besparen op de totale kosten.

Wat heb ik nodig?

Handig om te weten wat je allemaal nodig hebt voor een badkamer verbouwing vind je niet? Er is namelijk heel wat gereedschap nodig om een verbouwing van je badkamer tot een goed einde te leiden! Voor het strippen van de ruimte heb je schroevendraaiers en moersleutels nodig om de kranen en leidingen te ontkoppelen en verwijderen. Daarna is een breekhamer handig voor het nodige sloopwerk. Al dit pijn kan natuurlijk niet blijven liggen, daarom is een afvalcontainer huren een slimme optie. Daarnaast heb je voor het aanleggen van de leidingen een handzaag, lijm, schuurpapier en breekmes nodig om de verbindingen van de verschillende buizen en leidingen te realiseren. Voor de wand- en vloertegels gebruiken we een waterpas, een tegelsnijder, vouwmeter en voegkruisjes. Om het sanitair te plaatsen is een set moersleutels voldoende.

Uitbesteden of zelf doen

Vraag uzelf van te voren af of je de badkamer verbouwing zelf wilt uitvoeren, of dit liever uitbesteedt aan vaklieden. Zelf je eigen badkamer verbouwen is natuurlijk een stuk goedkoper, maar vele onaangename verassingen liggen op de loer. Daarnaast schrikt een slecht verbouwde badkamer potentiële kopers af als je jouw huis weer wilt verkopen. Wat leidt tot een lager bod. En dan hebben we nog de verbouwkosten. Een badkamer laten verbouwen is niet goedkoop en ook niet eenvoudig. Dit zie je vaak genoeg voorbij komen op TV, bij programma’s zoals ‘’help mijn man is klusser’’.