Home Tuin & Wonen Bestrijd emelten in jouw tuin op deze manier

Bestrijd emelten in jouw tuin op deze manier

0
Bestrijd emelten in jouw tuin op deze manier

De tuin is bij ieder huis een belangrijk stukje grond. Je wilt er dan ook het liefst voor zorgen dat de tuin er altijd zo goed mogelijk uit kan zien. Daarom besteden veel mensen vaak wat uren per maand aan de tuin om ervoor te zorgen dat alles groen en bloeiend aanwezig zal zijn. In deze periode is het ook weer tijd om de tuin voor de zomer voor te bereiden. Zo kunnen er verschillende soorten bloemen en planten gekocht worden voor de tuin en ook is het mogelijk om te zorgen voor een comfortabele lounge. Uiteindelijk is het vooral de natuur in de tuin dat het belangrijkste onderdeel is. Wanneer jij je in de zomer omringd door groen en kleuren in de tuin bent, zal je extra genieten van de aangename temperaturen.

 

Emelten 

Helaas is het soms wat moeilijker om goed voor de tuin te zorgen. In sommige gevallen kunnen we nog zo veel uren in de tuin stoppen, maar wordt het toch iets lastiger gemaakt om alles groen en in bloei te houden. Dat kan in bepaalde gevallen komen door vervelende insecten. Deze insecten, zoals emelten, kunnen gaan vreten aan het groen in de tuin. Op deze manier kunnen planten en het gras in de grond afsterven. Het gevolg daarvan is dat de groene kleuren naar bruin kunnen omslaan en dat is uiteraard niet de bedoeling. Het is dan ook belangrijk om snel te handelen wanneer je last hebt van emelten in de tuin. Deze emelten kan je vooral herkennen aan bruine plekken in het groene gras. Emelten bestrijden is gelukkig mogelijk met de juiste producten. 

 

Aaltjes 

Aaltjes tegen emelten zijn hierbij de beste oplossing. In de tuin is het namelijk belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Allereerst wil je natuurlijk dat alles gezond blijft in de tuin. Met de emelten is dat helaas niet mogelijk, maar wanneer je chemische middelen inzet om de emelten te bestrijden kan je zelf jouw groen gaan aantasten. Om dat te voorkomen is het aan te raden om gebruik te maken van een natuurlijk bestrijdingsmiddel. Aaltjes zijn hiervoor dan ook de ideale optie. Deze aaltjes zijn levende organismen die je in de grond kan gaan plaatsen. Vervolgens zullen deze aaltjes zich alleen op de emelten gaan richten. De emelten zullen gegeten worden en verjaagd worden door de aaltjes. Hierdoor heb jij geen last meer van bruine plekken in de tuin en zal het groen gezond blijven groeien en bloeien.