Home Tuin & Wonen Een bewakingscamera werkt afschrikwekkend

Een bewakingscamera werkt afschrikwekkend

0
Een bewakingscamera werkt afschrikwekkend

Een alarmsysteem woning is niet compleet zonder bewakingscamera. Je kunt deze bewakingscamera altijd en overal gebruiken om te zien wat er in en om je huis gebeurt. Dus ook als je voor je werk aan de andere kant van de wereld bent. Je kunt een alarmsysteem zo indelen als past bij jouw huis. Je kunt een melding laten sturen naar de meldkamer op het moment dat het alarm wordt geactiveerd. De medewerkers van de meldkamer van Verisure zullen vakkundig inschatten of het verstandig is om de politie in te schakelen. Het is fijn om te weten dat deze ervaren medewerkers 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar zitten. Maar je kunt er zelf ook wat aan doen.

Niet alleen een bewakingscamera werkt afschrikwekkend

Je kunt natuurlijk een bewakingscamera plaatsen aan de buitenkant van je woning, maar het gevaar is dat inbrekers deze camera in de gaten hebben en hun maatregelen nemen. Denk dan aan een hoodie of een jas met een capuchon. Waar inbrekers een nog grotere hekel aan hebben dan aan een bewakingscamera is aan licht. Zij willen nooit de kans lopen gezien te worden. Het is daarom verstandig om, behalve een camera, ook een flink licht op een sensor te plaatsen.

Met korrelige beelden schiet niemand iets op

De beelden van de beveiligingscamera's van vroeger waren nu niet direct goed van kwaliteit. Eigenlijk had je er, als er een inbraak had plaatsgevonden, net niks aan. Je kon alleen mensen herkennen op de beelden als deze mensen écht heel duidelijke kenmerken hadden. Dat is nu gelukkig wel anders. De beelden van de huidige generatie camera's zijn haarscherp en zelfs in full color. Ook de beelden die 's nachts worden gemaakt zijn zeer duidelijk en in kleur. Daar heb je dus echt iets aan. En dat weten de inbrekers van nu ook!

Zorg voor je eigen veiligheid

Je veiligheid en de bescherming van jouw spullen is te allen tijde je eigen verantwoordelijkheid. Het is dus verstandig om altijd de deuren en ramen goed af te sluiten met sloten met een veiligheidskeurmerk. Om verlichting in je tuin te hebben die aanfloept op het moment dat er iemand het pad op komt gelopen. En natuurlijk om goede camera's in combinatie met een beveiligingssysteem te laten installeren. Je kunt zelf je pand in de gaten houden via de camerabeelden. Dit kan op je mobiel, je tablet of op je laptop. Je kunt dus precies zien wie er bij jou op het erf of in de tuin komt.