Home Algemeen Bewust en onbewust aan het recyclen

Bewust en onbewust aan het recyclen

0
Bewust en onbewust aan het recyclen

Mede door alle veranderingen wat betreft het klimaat heb ik mezelf voorgenomen om steeds vaker stil te staan bij de keuzes die ik maak. Ik ben met het oog op een beter milieu steeds meer groene keuzes aan het maken. Zo pak ik vaker de fiets in plaats van de auto en verbruik ik veel minder water dan dat ik voorheen deed. Dat zijn al kleine voorbeelden waarmee ik een steentje probeer bij te dragen aan een beter en groener milieu. Ik ben van mening dat als wij met zijn allen wat vaker van deze kleine veranderingen doorvoeren dat het een positief effect zal hebben op het milieu. Een betere wereld begint immers bij jezelf. Daarom is het belangrijk om te kijken wat jijzelf kunt doen voor een betere wereld en voor anderen. In dit blog geef ik een paar voorbeelden hoe ik zowel bewust en onbewust aan het recyclen ben en zodoende een steentje bijdraag aan een beter milieu.

Kleine veranderingen met een groot gevolg

Je hoeft geen drastische verandering aan te brengen in je levenswijze, maar ook kleine veranderingen dragen veel bij aan een beter milieu. Door iets vaker de auto te laten staan, korter te douchen en minder energie te verbruiken ben je steeds meer groene keuzes aan het maken die een positieve invloed hebben op het milieu. Zo kun je bijvoorbeeld ook het huiselijk afval scheiden en kun je minder plastic gebruiken. Op eerste instantie lijkt het maar iets kleins, maar al deze kleine beetjes kunnen een grote invloed hebben. Het maken van groene keuzes werkt ook aanstekelijk en het geeft je een goed gevoel. Toen ikzelf begon met het scheiden van mijn afval ben ik ook steeds meer dingen gaan hergebruiken.

Zo goed als nieuw

Ik had een nieuwe fiets nodig, maar ik was niet op zoek naar een nieuwe uit de winkel. Daarom ging ik op zoek naar tweedehands fietsen in Utrecht die nog in een goede staat waren. De fiets zag er zo goed als nieuw uit en ik merkte geen verschil met het fietsen. Door voor een tweedehands fiets te kiezen ben ik eigenlijk ook onbewust aan het recyclen, want deze fiets is helemaal gerepareerd en wordt op deze manier hergebruikt. Anders stond hij vast te verloederen of werd hij naar de sloop gebracht, maar dat was onnodig en zonde geweest.