Home Financieel Crypto’s, wanneer instappen en wanneer uitstappen?

Crypto’s, wanneer instappen en wanneer uitstappen?

0
Crypto’s, wanneer instappen en wanneer uitstappen?

Het blijft lastig om goed te bepalen wanneer je moet instappen op een crypto of wanneer crypto verkopen. Daarnaast hangt het erg af van het soort coin. Bijvoorbeeld de NFT crypto. In dit blog gaan we in op verschillende factoren die jij kan gebruiken om te bepalen wanneer je instapt of verkoopt. 

Strategie 

Je strategie bepaalt voor een groot deel wanneer je instapt en verkoopt. Er zijn veel verschillende strategieen die je kunt aanhouden. Zo is swing trading een strategie. Bij swing trading maak je gebruik van coin paren, dat wilt zeggen dat je meerdere coins koopt in twee tallen. Deze fluctueren onderling in prijs, waardoor je een soort swing of schommel krijgt. Deze schommeling in prijs levert een verschil op, welke je kan gebruiken om winsten uit te behalen. Wanneer deze schommelingen plaatsvinden is lastig te zeggen. Vooral met de komende dreigende uitsluiting van bitcoin uit het betaalsysteem. Amerika is hier al volop mee bezig, Nederland of eigenlijk de Europese Unie onderzoekt op dit moment de mogelijkheden. Vandaar dat een groot verschil niet altijd gegarandeerd is, of zelfs kan voorkomen. Het blijft daarom een moeilijke strategie om uit te voeren.

Indicatoren

Er zijn een hele reeks aan indicatoren die je kan gebruiken om te bepalen wanneer je crypto's in gaat kopen of gaat verkopen. Indicatoren zeggen veelal iets over de crypto's, en leveren niet altijd een goed beeld. Gebruik daarom altijd twee indicatoren om je hypothese te testen, geven ze allebei een goed beeld dan kan je er met een beter gevoel vanuit gaan dat er een kern van waarheid in zit. Welke indicatoren je gebruikt ligt aan jou, er zijn er gewoon erg veel. 

In het kort hebben we het in dit blog gehad over het moment van instappen en uitstappen voor jouw crypto's! Denk vooral nog eens na over je strategie en welke indicatoren je kan gebruiken om een beter beeld te krijgen.