Home Tuin & Wonen De beste gordijnen voor in de woonkamer

De beste gordijnen voor in de woonkamer

0
De beste gordijnen voor in de woonkamer

De woonkamer is echt de oogappel van een woning. Het is de plek waar je de meeste tijd doorbrengt en waar de inrichting ook het meeste aandacht krijgt. Dat is ook te zien, vooral in vergelijking met andere woonkamers kom je eigenlijk pas tot het besef hoe de inrichting van een woonkamer jouw persoonlijke smaak vertegenwoordigt. Elke woonkamer is weer anders op verschillende manieren. De inrichting van een woonkamer heeft heel veel invloed op de sfeer, wat betekent dat je dit ook kan sturen. Een van de meest gebruikte manieren om sfeer te creëren in een woonkamer is het uitkiezen van gordijnen. Gordijnen zijn vrijwel altijd de eye-catcher in een ruimte, je kan er onbewust of bewust voor kiezen de gordijnen juist extra aanwezig te laten zijn, of er juist voor te zorgen dat ze wat meer opgaan in de rest van het interieur. Dit zijn gordijnen die je heel goed kunt gebruiken voor in de woonkamer.

Lamellen

Tussen jaloeziën en lamellen is er wel degelijk een verschil, namelijk dat lamellen verticale stof heeft. Lamellen kenmerken zich door een moderne uitstraling. Dit heeft vooral te maken met het materiaal van de lamellen, kunststof. Het is hierdoor niet alleen bepalend in een moderne inrichting, maar ook erg makkelijk in onderhoud. Ook is het bij verticale lamellen heel makkelijk om de hoeveelheid licht die binnen komt aan te passen. Doordat de repen kunststof naar verschillende kanten gedraaid kan worden kun je de ruimte elk moment verlichten of juist verduisteren. Heerlijk als de zon de woonkamer verwarmd en je toe bent aan verkoeling.

Plisses

Plisses zijn de gordijnen die in gebruik enorm populair zijn geworden door de mogelijkheden die de gordijnen bieden. Je kunt kiezen voor een koord, maar ook voor elektrische bediening. Dit maakt de keuze voor mensen vaak een stuk gemakkelijker. Plisses top down bottom up zijn ook verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten materiaal. Stoffen uitkiezen is mogelijk, waardoor je precies kan uitzoeken wat je voor ogen had. En wat wil je nog meer als je je woonkamer aan het inrichten bent! Bovendien zijn plisses te gebruiken bij ieder soort raam omdat ze op maat gemaakt kunnen worden.

Vouwgordijnen

En dan heb je nog de vouwgordijnen: een echte klassieker. Ook hierbij heb je een ruime keuze in stoffen. Het voordeel hierbij is, is dat ze echt toe kunnen voegen aan het interieur zoals een sierkussen dat ook kan doen. Met vouwgordijnen maak je een statement, maar behoud je ook een warme knusse sfeer.