Home Tuin & Wonen De gezelligste kamer in huis

De gezelligste kamer in huis

0
De gezelligste kamer in huis

In huis komen we met onze dierbaren samen in onze eigen kleine wereld. Iedereen heeft in huis een plek voor zichzelf maar we spenderen de tijd hier ook graag samen. Voor veel gezinnen wordt die tijd vaak besteedt in de keuken. In deze blog vertel ik je hoe je de keuken helemaal tot een gezellige én functionele ruimte maakt. Lees je mee?

Ontspannen na een lange dag

Als je de hele dag op je kont zit achter een bureau op kantoor, dan wil je thuis wel even wat anders doen en je gedachten verzetten. Daar is de keuken de perfecte ruimte voor. Haal onderweg naar huis de lekkerste ingrediënten in huis en neem eenmaal thuis de tijd voor jezelf door lekker in de keuken bezig te zijn. Je staat op je voeten en kan even met je handen werken. Daarnaast zullen je huisgenoten ook heel blij zijn met wat jij hierdoor op tafel zet.

Met elkaar in de weer

Natuurlijk hoef je dat kokkerellen niet alleen te doen. Het is ook heel erg leuk om samen te doen. Bijvoorbeeld met je kind of je broer of zus. Samen kies je een recept uit en je verdeelt de taken. Als het mislukt is dat helemaal niet erg, het gaat er juist om dat jullie plezier hebben met elkaar. Je hoeft er dus helemaal geen ervaren keukenprins of prinses voor te zijn.

Even bijkletsen

Maar we koken niet alleen in de keuken. Veel mensen hebben hier ook de eettafel staan. Daar eten we samen en vertellen we elkaar over de dag. Wat hebben we meegemaakt en welke dingen spelen op dit moment in ons leven? Vaak maken we hierdoor in de keuken echt even contact met elkaar, met de belangrijkste mensen in ons leven. Het is een soort centrale ruimte waar iedereen samenkomt.

De centrale ruimte in huis

En die centrale ruimte moet natuurlijk wel functioneel ingericht worden. Zo moet er voor iedereen aan tafel plek zijn en is het belangrijk dat iedereen in huis deze ruimte opgeruimd houdt. Maar daarnaast wil je de boel ook een beetje gezellig maken. Het interieur van een huis is toch een soort weerspiegeling van de mensen die er wonen. Je kan online muurverf kopen en samen beginnen met het schilderen van een van de wanden. Zo maak je het meteen heel persoonlijk. En heb je ergens nog een lege smalle wand? Dan kan je online krijtverf kopen en hier alle boodschappenlijstjes en notities aan elkaar opzetten, heel handig en ook nog eens leuk!