Drie redenen om een zakelijke rekening af te sluiten

Gerelateerd

Het beginnen van een eigen bedrijf is een grote stap, en een belangrijk moment in je leven. Maar afgezien van het heugelijke feit, moet er ook een heleboel geregeld worden. Het inschrijven van je onderneming bij de Kamer van Koophandel is eigenlijk nog maar het begin. Vanaf dan moet je aan de slag met het werven van klanten. Om een goede eerste indruk achter te laten, is het natuurlijk belangrijk dat je bedrijf er strak en professioneel uitziet. Dit kun je bewerkstelligen door bijvoorbeeld een kantoorpand, een bedrijfsauto of het openen van een postbus. Maar vergeet ook vooral niet om een gratis zakelijke rekening te openen.

Een overzichtelijke boekhouding

Wanneer je een bedrijf start, is het bijhouden van de boekhouding één van de belangrijkste taken. Je moet ervoor zorgen dat je ten aller tijde goed overzicht hebt wat betreft de in- en uitgaven van jouw bedrijf. Veel ondernemers besteden tegenwoordig hun boekhouding uit aan een professioneel boekhouder. Maar of je nu zelf de financiën bijhoudt, of een ander dit laat doen: een zakelijke rekening kan dit proces enorm versnellen. Door het openen van een zakelijke rekening weet je precies over hoeveel geld jouw bedrijf momenteel beschikt. Er hoeven geen moeilijk calculaties te worden uitgevoerd, en er hoeft geen verdere rekening met jouw persoonlijke financiën te worden gehouden. Wanneer je niet beschikt over een zakelijke rekening, ben je gedwongen om iedere keer opnieuw jouw persoonlijke en zakelijke financiën te scheiden op papier.

Hulp van de bank

 

Een andere belangrijke reden om een zakelijke rekening te openen, is de professionaliteit die een zakelijke rekening uitstraalt. Wanneer je bij de bank een zakelijke rekening opent, word de rekening op naam van jouw bedrijf gezet. Dit betekent dat klanten niets te maken hebben met jouw persoonlijke naam. Betalen via een zakelijke rekening, voelt voor veel klanten dan ook veilig en betrouwbaar. Daarnaast beschikt de beste bank voor zzp over uitgebreide pakketten en diensten die volledig zijn gericht op bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan extra spaarmogelijkheden, credit card opties en simpele koppelingen naar jouw boekhoudprogramma.

Een goede werk en privé balans

 

Voor veel startende ondernemers is het lastig om werk en privé gescheiden te houden. Je bent thuis immers vaak nog bezig met allerlei papierwerk rondom je bedrijf. Toch is het slim om al vanaf het prille begin regels te stellen, en daar kan een zakelijke rekening je goed bij helpen. Zo kun je jezelf iedere maand een goed salaris toe kennen, en verder alle financiën van elkaar scheiden.

Anderen lazen ook