Home Financieel Een auto leasen, wat zijn de voordelen?

Een auto leasen, wat zijn de voordelen?

0
Een auto leasen, wat zijn de voordelen?

Tegenwoordig zijn er vele manieren om een auto aan te schaffen. Zo zou je ervoor kunnen kiezen om een nieuwe of een tweedehands auto te kopen, waarbij de auto direct van jou is. Je bent zelf verantwoordelijk voor de auto en dus ook voor het onderhoud, maar kun je deze wel weer inruilen of verkopen bij de aanschaf van een nieuwe auto. Naast kopen, zijn er tegenwoordig ook steeds meer weggebruikers die ervoor kiezen om een auto te leasen. Met het leasen van een auto betaal je een standaard bedrag per maand plus brandstofkosten, waarna je voor een korte of langere termijn zult beschikken over een auto.

Leasen brengt vele voordelen met zich mee en is daarom ook erg interessant voor zowel zakelijk vervoer als voor particulieren. In dit blog vertellen we je er graag meer over!

Een auto leasen als particulier

Wanneer je een auto wilt leasen als particulier, zijn hier twee mogelijkheden in te vinden. Zo zou je kunnen kiezen voor private lease, maar wordt er de laatste tijd ook erg veel gebruik gemaakt van shortlease prive. Het verschil zit hem in de duur van de leasecontracten.

Met een private leasecontract lease je de auto in de meeste gevallen voor een langere periode. De leasecontracten zijn bijvoorbeeld niet maandelijks opzegbaar en beschik je over een BKR-registratie, waardoor je vervolgens een lagere hypotheek zou krijgen bij het kopen van een huis.

Met een shortlease privé is dit niet het geval! Met shortlease privé sluit je leasecontracten of voor een korte of iets langere termijn, welke na 30 dagen opzegbaar is. Met shortlease beschik je over scherpe tarieven en heldere voorwaarden, waardoor je zorgeloos en snel kunt beschikken over een auto!

Kies voor shortlease zakelijk!

Ook met shortlease zakelijk beschik je over scherpe tarieven en heldere voorwaarden. Er is een keuze uit vele soorten auto’s, die vervolgens binnen 24 uur voor jouw deur kunnen staan. Door de ruime keuze aan representatieve auto’s is er de mogelijkheid om een auto te kiezen die past jouw bedrijf, om vervolgens in stijl naar de klanten te reizen.

De auto’s zijn zakelijk af te nemen en zijn de tarieven exclusief btw, waarbij je beschikt over 2000 km per maand. Zelf ben je alleen nog maar verantwoordelijk voor het tanken van brandstof, aangezien al het onderhoud van de auto wordt betaald door de leasemaatschappij. De leasecontracten zijn erg flexibel en vrijblijvend – na 30 dagen – op te zeggen, waardoor je als bedrijf weinig risico loopt en ten alle tijde kunt beschikken over de juiste auto!