Home Vrije Tijd & Hobby Een elektrische fiets nemen

Een elektrische fiets nemen

0
Een elektrische fiets nemen

Wanneer je je leven lang fietst dan weet je hoe leuk fietsen kan zijn. Het is niet voor niets dat veel Nederlanders elke dag fietsen naar school of werk, maar ook nog fietsen voor hun plezier in hun vrije tijd. Wanneer het een zonnige, wind loze dag is in de zomer is er niks fijner dan een half uur door de frisse buitenlucht fietsen. Maar elke Nederlander weet dat fietsen niet altijd een pretje is. In de herfst en wintermaanden zit het weer in ons kleine kikkerland niet altijd mee en dan wordt fietsen plotseling een stuk minder leuk. Zeker harde wind is ontzettend irritant. Het zorgt ervoor dat je twee keer langer aan het fietsen bent en je komt waarschijnlijk helemaal bezweet en moe aan op je bestemming. Een mogelijke oplossing is dan een elektrische fiets kopen. In dit artikel bespreken we de voordelen van een elektrische fiets.

De toekomst

De elektrische fiets is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Net zoals de opkomst van de elektrische auto is de elektrische fiets ontwikkeld vanuit het idee om milieubewuster vervoer te ontwikkelen. Maar, zul je je misschien afvragen, wat is er nu milieubewuster dan een normale fiets. Dit is natuurlijk waar, maar veel mensen die niet meer willen fietsen stappen vaak over op een bromfiets of scooter. En deze vervoersmiddelen zijn natuurlijk een stuk minder milieuvriendelijk. De elektrische fiets is een fantastische vervanging voor een scooter of bromfiets en vindt een middenweg.

Fietsen met hulp

E-bikes kunnen de fiets volledig zelf aandrijven en best wel hoge snelheden halen, tot wel 40 kilometer per uur. Maar daarnaast hebben de meeste elektrische fietsen ook nog eens fietsen met ‘assist’. Dit houdt in dat je nog steeds zelf trapt maar dat de elektrische motor in de fiets je een boost geeft. Op deze manier zul je een stuk gemakkelijker fietsen en het is ideaal voor situaties zoals heuvels of winderige dagen. Op deze manier kom je een stuk minder bezweet en moe op je bestemming aan. En als het lekker weer is kun je met dezelfde fiets gewoon zonder de batterij aan, normaal fietsen.

Goedkoper

E-bikes zijn ook buiten een stadse situatie te gebruiken en kunnen best wel lange afstanden afleggen. Natuurlijk kunnen ze niet de snelweg op maar voor middellange afstanden kun je de auto laten staan en in plaats daarvan de e-bike nemen. Dit zal je ook een boel geld besparen als het gaat om de kosten van een auto zoals brandstof.