Home Tuin & Wonen Een huis vinden in de huidige samenleving

Een huis vinden in de huidige samenleving

0
Een huis vinden in de huidige samenleving

Als je nog jong bent en nog bij je ouders woont zal je het verhaal van de stijgende huizenprijzen niet ontgaan zijn. Voor een starter wordt het steeds onmogelijker om aan een “normale” woning te komen waarbij ook niet gelijk al je spaargeld bij op is. Maar dit geldt toch ook niet alleen voor jongeren. Het tegen over gesteld van de jongeren, namelijk de ouderen en bejaarden hebben hier ook flink last van. Velen van hen wonen nog in het ouderlijke huis wat eigenlijk veel te groot is als je nog maar met z’n tweeën woont of misschien zelfs wel alleen woont. Zij willen maar al te graag naar een ouderen flat of een appartementje verhuizen. Maar als die niet beschikbaar zijn of als die niet te betalen zijn is dit voor hun ook geen optie…

De mogelijkheden

Huren is met de huidige situatie in vraag en aanbod in veel gevallen lastig. Kopen lijkt dan een gunstige optie maar dan moet wel de hoofdprijs betaald worden. Een groot voordeel van huren is dat je nergens aan vast zit, hooguit een maand opzegtermijn. Bij kopen geldt dan weer dat je door je hypotheekaflossingen waarde opbouwt, een spaarpotje voor later. Als je een huis wilt kopen dan is de eerste vraag die je jezelf stelt: hoeveel kan ik eigenlijk lenen? Als je dat weet is het zinvol om met een onafhankelijk adviseur je verdere opties te bespreken. Misschien kan je bijvoorbeeld een lening oversluiten of een hele nieuwe lening afsluiten. Een persoonlijke lening afsluiten kan erg zinvol zijn bij het kopen of huren van een huis.

Klussen maar!

Als er dan toch geen goede optie voor jou bij zit door te gaan lenen of een hypotheek af te sluiten dan is er nog 1 andere optie. Veel huizenbezitters besluiten daarom om hun woning te verbouwen in plaats van te gaan verhuizen. Naast een aanbouw of een keuken is de badkamer een veel gekozen optie om op te knappen. Badkamers zijn er in vele soorten en maten. Online is het heel eenvoudig om je eigen droombadkamer te ontwerpen. Populair is de inloopdouche. Niet meer douchen in een douchebak met een deur is voor velen een uitkomst. Een ruime inloopdouche heeft voor velen de voorkeur. De tegelvloer loopt schuin af naar de douchegoot zodat het water niet de badkamer inloopt. Ook in wastafels en spiegels is er een zeer ruime keuze. Spiegels met ingebouwde verlichting en verwarming zijn een welkome aanvulling in de moderne badkamer. Kopen, huren of verbouwen de lastige keuze is aan jou.