Een moderne fiets voor een oude man

Gerelateerd

Als alleenstaande man heb je niet veel nodig. Je doet voor een paar tientjes boodschappen per week, de kachel gaat pas aan wanneer je het echt koud hebt en de wassen draai je ook maar eens per week. Het heeft zo’n zijn voordelen om alleenstaand te zijn. Wel heb ik een grote vriendengroep die verschillende hobby’s delen. Om een voorbeeld te noemen vinden wij het heerlijk om recreatief een stuk te fietsen en ergens een pilsje te drinken halverwege de fietstocht. Inmiddels is mijn fiets al wat jaartjes mee gegaan en het wordt tijd voor een goede fiets. Aangezien iedereen elektrisch fietst tegenwoordig, wilde ik daar wat meer informatie over inwinnen.

 

“Waar bent u naar op zoek meneer?”

Bij ons in Wijchen heb je verschillende fietsenwinkels zitten. Bij fietsenwinkel Wijchen werd ik bij binnenkort direct aangesproken door een jonge meneer. Hij vroeg waar ik ergens specifiek op zoek was, waarbij het gesprek over de elektrische fiets begon. Ik gaf aan graag kilometers met mijn vrienden te fietsen dus dat ik het wel zeer belangrijk vond om een goede accu te hebben op de fiets. Daarnaast wilde ik het zware trappen inruilen voor licht trappen, mijn knieën zijn ook al een dagje ouder. Bij fietsenwinkel Wijchen was het mogelijk om verschillende fietsen uit te testen, hij vond het ook geen probleem als ik zo een uur de fiets mee nam om een goed test rondje te maken. Dit deed ik met 3 verschillende fietsen, met 3 verschillende merken. De fietsen waren allemaal prettig en ik voelde dat ik zelf amper hoefde te trappen. Het verschil in de fietsen zat hem in de kracht van de motor en de verschillende snelheden. Ik besloot de jonge meneer te bedanken en gaf aan er nog even over na te denken.

 

 

De knoop doorhakken met behulp van mijn vrienden

De dag na mijn bezoek aan fietsenwinkel Wijchen had ik een afspraak staan om met 3 vrienden een stuk te gaan fietsen. Het weer liet het gelukkig toe. Echter merkte ik na 10 kilometer dat mijn vrienden nog lang niet moe waren en ik het ondertussen wel een beetje zat begon te raken. Alle 3 de vrienden reden namelijk op een elektrische fiets en ik zat nog op een ouderwetse fiets. Ik besloot die avond om de fiets die het beste reed de volgende dag aan te schaffen via fietsenwinkel Wijchen. De service en de garantie zijn zeer goed geregeld en de beste meneer gaf mij nog vele tips mee over het gebruik van de fiets. De fietsenwinkel heeft voor mij de fiets compleet afgesteld zodat ik er zelf alleen nog maar op hoefde te gaan zitten. Fijne service en ik kan er weer jaren tegen aan. We zullen zien wie er als eerste moe is op de fiets bij de volgende afspraak. Meer algemene informatie over de e-bike vind je bij Stella!

Anderen lazen ook