EPDM kopen, gemakkelijk online bestellen en zelf leggen

Gerelateerd

EPDM staat voor Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer, en het is eigenlijk een groep synthetische rubbers en elastomeren. Het is goed bestand tegen zonlicht en weersomstandigheden, waardoor het perfect is om een dak mee te bedekken. EPDM kopen kan gemakkelijk online, en dit is dan ook aan te raden. Het is wel belangrijk om de afmetingen te weten van het desbetreffende dak, want deze moet je uiteraard doorgeven. Als je EPDM online bestelt, is het ook belangrijk om te kijken welke dikte je nodig hebt. Welke diktes zijn er allemaal?

Dikte van EPDM

Welke dikte EPDM je nodig hebt, hangt af van hetgeen waar je het voor gaat gebruiken. Ga je het bijvoorbeeld gebruiken voor een veranda? Dan is EPDM van 1 mm dik goed. EPDM van 1 mm dik gaat ongeveer 50 jaar lang mee. Ga je EPDM gebruiken voor je huis, of garage? Dan is het aan te raden om EPDM te gebruiken van 1,3 mm dik, omdat dit langer meegaat dan dat van 1 mm dik. Hierdoor ben je jaren verzekerd van een waterdicht dak, wat zeker voor je huis en garage erg belangrijk is. Overigens kun je EPDM helemaal zelf leggen, ook als je geen ervaren klusser bent. Er wordt namelijk altijd een duidelijke handleiding meegeleverd, en er is geen sprake van voorbehandeling. Natuurlijk kun je er ook altijd voor kiezen om het te laten doen. Wil je graag EPDM dakbedekking op maat bestellen?

EPDM dakbedekking op maat bestellen

Als je EPDM dakbedekking op maat wil bestellen, dan kun je online vaak kiezen uit meerdere pakketten. Zo is er meestal een basispakket, en een XL-pakket. Bekijk goed wat je nodig hebt voor de klus en welk pakket het beste daarbij past. Geef de juiste afmetingen door zodat het bedrijf ook de juiste hoeveelheid lijm erbij kan leveren. Kom je overigens alsnog lijm te kort? Dan kun je dit uiteraard altijd na bestellen, zodat je de klus af kunt maken. Ook bepaald gereedschap kun je gemakkelijk los bestellen, en veel gereedschap is herbruikbaar. Weet je niet goed welk gereedschap je nodig hebt voor zo’n klus? Neem dan even contact op met de desbetreffende winkel, zodat ze je hier over kunnen informeren. Zo is het met een grote EPDM klus bijvoorbeeld handig om contactlijm in een drukvat te gebruiken, omdat dit snel en efficiënt werkt. Voor kleinere klussen heb je bijvoorbeeld al genoeg aan een spuitbus met contactlijm. Ga jij EPDM online kopen, of in de winkel?

Anderen lazen ook