Het Oude Slot

Heemstede


Het Oude Slot is een landelijke en Bourgondische locatie, waar men zich waant in de tijd van ridders en jonkvrouwen. Het Oude Slot is gelegen nabij Haarlem en Amsterdam/Schiphol en bezit een eigen parkeerterrein met plaats voor 150 auto's.

Functie
Diverse mogelijkheden geheel op maat en naar uw wens:
Het Oude Slot beschikt over verschillende zalen en vertrekken voor zowel vergaderingen vanaf tien personen tot productpresentaties, seminars, diners, recepties en bedrijfsfeesten. 

Historie

Het Oude Slot te Heemstede is gebouwd tussen 1250 - 1360 en diverse malen verwoest. (1393, 1404 en 1426). Het Oude Slot is de laatste keer afgebroken in 1810 in opdracht van Jan Dolleman, de Schout van Heemstede.

District "Groot Haarlem"

In het jaar 1250 heeft Haarlem stadrechten verworven. Er ontstonden ambachten, de zgn. gemeenten waaonder Heemstede. Deze ambachten hadden eigen 'heerlijckheid' dwz. eigen bestuur en rechtspraak. Er ontstond politieke onenigheid tussen de stad Haarlem en het ambacht Heemstede (de Hoekse en Kabeljauwse twisten). In die tijd is 't Huys te Heemstede wel tot drie keer toe verwoest.

De Vredesbrug "'Pons Pacis"
Adriaen Pauw liet deze brug in 1648 bouwen naar aanleiding van de Vrede van Munster.
Het materiaal voor deze brug bestaat uit stukken steen van de Marepoort in Leiden.
De brug is tijdlang afgebroken en opgeborgen geweest en nu weer met zorg op de oude plaats teruggebracht. De ontbrekende bollen zijn nieuw en komen uit Osnabrucke en de Tower of London.

Landgoed

Typering
gedeeltelijk nog bestaand