Huis Leyduin

Vogelenzang

Leyduin, Woestduin en Vinkenduin
Onder de noemer Leyduin vallen de drie buitenplaatsen: Leyduin, Woestduin en Vinkenduin. Ooit werden deze buitenplaatsen alleen door voorname families gebruikt als zomerverblijf. 

Leyduin nu
Nu kan iedereen er genieten van de bijzondere samensmelting van natuur en cultuur. Wandelen, fietsen, picknicken of een ruimte huren in het statige Huis Leyduin of in het Koetshuis, het kan allemaal. Er zijn diverse wandelroutes uitgezet. 
Sinds kort is de gerestaureerde Belvedère weer toegankelijk. De oorsprong van het mooie bouwwerk is van rond 1760.
De moestuin van Leyduin zorgde eeuwenlang voor groenten, fruit en bloemen in het huis. Recent hebben we de tuinmuur en de twee schuren opgeknapt. De tuin wordt nu gebruikt voor het kweken van groenten en fruit door de Stichting De Nieuwe Akker.

Historie
Buitenplaats Leyduin heeft een bijzondere historische band met de Amsterdamse familie Van Loon. Bekijk het filmpje om meer over buitenplaats Leyduin en museum Van Loon te weten te komen.

Buitenplaatsen Mobiel
Sabotage op Leyduin’ is een spel dat door iedereen van 6 tot 12 jaar te spelen is. Met de Buitenplaats Mobiel maakt men op een spannende en verhalende manier kennis met het gebied. Kinderen helpen Jacob van Lennep, een personage uit het verleden, met het aanleggen van de allereerste drinkwaterleiding. Dit gaat namelijk niet van een leien dakje; iemand saboteert de aanleg! Meer informatie over Buitenplaatsen Mobiel

Landgoed

Typering
goed bewaard