Kranenburgh

Bergen

Culturele Buitenplaats
In KRANENBURGH, culturele buitenplaats in Bergen ontmoeten kunst, cultuur en natuur elkaar op de grens van het kunstenaarsdorp, het bos, de duinen en de zee. Het is gehuisvest in een bijzondere combinatie van historische villa en eigentijdse nieuwbouw en beschikt over een boeiende collectie kunst en cultuurhistorische objecten. Hieronder bevindt zich veel werk van kunstenaars van De Bergense School, maar ook van hedendaagse schilders, beeldhouwers, fotografen, architecten, dichters en componisten.

Kijk in onze agenda voor welke tentoonstellingen en activiteiten er in Kranenburgh zijn en komen.  

Toen en nu
De historische villa ‘Kranenburgh’ stamt uit de negentiende eeuw en werd gebouwd door de familie Van Reenen, grondleggers van het huidige Bergen. Verschillende kunstenaars, waaronder Charley Toorop en Lucebert, hebben de villa korte of langere tijd bewoond.
De nieuwbouw heeft veel glaspartijen zodat je goed naar binnen en naar buiten kunt kijken: een mooie manier om het omringende landschap (o.a. de beeldentuin) bij het museum te betrekken. Fijnzinnige details zoals zichtlijnen dragen bij aan de subtiele eenvoud en klasse.

Landgoed

Typering
goed bewaard