Eten en drinken

Op veel buitenplaatsen kunt u de smaakpapillen laten strelen. Geniet van een high tea bij het Oude Slot in Heemstede, drink een wijntje op de loungebanken bij de Orangerie in Elswout in Overveen, of reis terug in de tijd voor een diner in de stijlkamers bij het restaurant Vrienden van Jacob in Duin en Kruidberg in Santpoort-Noord.

Beeckestijn restaurant koetshuis
Rijksmonumenten.nl

Restaurant Beeckestijn

Rijksweg 130, Velsen-Zuid

Geniet van een heerlijke lunch of diner in dit in het noordelijk koetshuis gevestigde restaurant. Met veel seizoengroenten en kruiden uit eigen tuin en boomgaard. Met uitzicht op prachtige 18e eeuwse tuinen en vijvers.

Restaurant Beeckestijn 

Duin en Kruidberg

De Vrienden van Jacob

Duin en Kruidbergerweg 60, Santpoort

Het Michelin-sterrestaurant bevindt zich op Landgoed Duin & Kruidberg - in de vroegere zomerwoonkamer en serre van het landhuis van Jacob Theodoor Cremer. Hij liet dit bouwen om familie en vrienden te ontvangen. 

De Vrienden van Jacob

Elswout orangerie

Orangerie Elswout

Elswoutlaan 22, Overveen

Kom de bijzondere sfeer proeven van deze Orangerie - vroeger ook geliefd als toevluchtsoord van Amsterdamse kooplieden. Geniet op zondag van een afternoon tea of een glas wijn. 

Orangerie Elswout

Huize Frankendael Restaurant Merkelbach

Restaurant Merkelbach

Middenweg 72, Amsterdam

Restaurant Merkelbach draagt de naam van de stadsbouwmeester Ben Merkelbach en bevindt zich in het koetshuis van het 18e-eeuwse Huize Frankendael. In de stijltuin, waar het terras is, beleef je de seizoenen in de stad.

Huize Frankendael - Restaurant Merkelbach

Landgoed Groenendaal

Groenendaal 3, Heemstede

Het restaurant bevindt zich in het voormalige koetshuis van Landgoed Groenendaal. Een verblijf staat altijd in het teken van lekker genieten. Van elkaars gezelschap, een mooi glas wijn, bijzondere gerechten en de prachtige natuur.

Landgoed Groenendaal

Pannenkoekenhuis Konijnenberg Groenendaal
Konijnenberg.nl

Pannenkoekenhuis De Konijnenberg

Herenweg 33, Heemstede

Aan de rand van het Groenendaalse bos ligt pannenkoekenhuis De Konijnenburg. Een ideale plek om met het gezin te genieten van heerlijke Oud-Hollandse pannenkoeken.

De Konijnenberg

Het Oude Slot Theeschenkerij

Theeschenkerij Het Oude Slot

Ringvaartlaan, Heemstede

Landgoed Het Oude slot kent nog een een aantal monumentale gebouwen in fraai aangelegde tuinen met waterpartijen. In de voormalige dienstwoning is De Theeschenkerij gevestigd. Hier kunt u genieten van een heerlijke high-tea. 

Theeschenkerij Het Oude Slot

Theeschenkerij Velserbeek
Kenneth Stamp

De Theeschenkerij

Velserbeek 3, Velsen-Zuid

Midden in een groene en rustige omgeving ligt De Theeschenkerij Velserbeek, in de voormalige oranjerie van buitenplaats Velserbeek. Na een wandeling kunt u hier genieten van een heerlijke high tea.

De Theeschenkerij

Theetuin Sperwershof

Theetuin Sperwershof

Noordereinde 52, 's-Graveland

In een 19e eeuwse moestuin is een theetuin aangelegd waarin u kunt genieten van biologische lekkernijen. Ook is het mogelijk om bloemen en kruiden te plukken uit de naastgelegen pluktuin.

Theetuin Sperwershof

Deel via social media