Met kinderen

Wester-Amstel

Kinderschilderen op Wester-Amstel

Tijdens de zomervakantie worden en schildermiddagen voor kinderen (7 tot 12 jaar) georganiseerd. Onder begeleiding van Marianne Wagemaker wordt de hele middag buiten geschilderd. De middagen (12:00 tot 16:00 uur) zijn op woensdag 6 augustus, zaterdag 9 augustus, woensdag 13 augustus en zaterdag 16 augustus. Zondag 17 augustus (om 15:00 uur) is de afsluitende tentoonstelling. Kosten € 40,- per kind.

Kinderschilderen op Wester-Amstel

Spookt het op Elswout
Kenneth Stamp

Spookt het op Elswout?

‘Spookt het op Elswout’ is een wandelroute voor kinderen (ouder dan 10 jaar) en hun ouders. De kinderen komen oog in oog te staan met de onrustige geesten van overleden landgoedeigenaren. De route bestaat uit een downloadbaar boekje en een digitale route. Het boekje kost € 14,95.

Spookt het op Elswout?

Speeltuin Groenendaal

Speeltuin Groenendaal bevindt zich in het prachtige bos van Groenendaal met aan de overkant Kinderboerderij 't Molentje. De speeltuin is geschikt voor jong en oud, maar vooral voor de kleintjes tot een jaar of acht. Van glijbanen tot klimrekken, van schommels tot botsscooters, er is van alles te doen! Ook een ritje met de speeltuin express mag uiteraard niet ontbreken. In de zomer is ook onze waterbaan een verfrissende attractie.

In april is de speeltuin geopend op woensdag en vrijdag vanaf 11:00 uur en in het weekend van 10:30 tot 17:00 uur. Kosten: € 2,50 p.p. N.B. Let erop dat met erg slecht weer de speeltuin niet open is. Bel daarom even bij twijfel.

Speeltuin Groenendaal

Kinderboerderij 't Molentje - Landgoed Groenendaal

De kinderboerderij ligt op een unieke locatie aan de rand van het Wandelbos Groenendaal. De kinderboerderij heeft onder andere een volière, een duiventil, een bijenhuis, een hooiberg en een ezelstal. Er zijn zo'n 200 dieren gehuisvest. In het voorjaar worden op de boerderij veel jonge dieren geboren. Misschien wel precies op het moment dat u er bent. In het voorjaar gaat de broedmachine aan en kun je zien hoe een kuikentje uit het ei komt. Ook kan het gebeuren dat je hier ziet hoe een koe of een geit wordt gemolken.

De kinderboerderij is dagelijks geopend van 10.00 tot 16.30 uur. De entree is gratis, maar een vrijwillige donatie is welkom.

Kinderboerderij 't Molentje

Landhuis met bijgebouwen, tuin en park, dat is gesticht om voor kortere of langere tijd op het platteland te vertoeven. De stichting had tot doel te dienen als statussymbool.

Klik hier voor meer informatie

Een Engelse tuin is een landschapstuin, die in de mode kwam in de tweede helft van de achttiende eeuw en het begin van de negentiende eeuw. Het concept leunt op de voorstelling van romantische, parkachtige landschappen met verrassende doorkijkjes. In de praktijk wordt dit doorgaans gestalte gegeven door de aanleg van grasvelden, liefst op heuvelachtig terrein, omgeven door en afgewisseld met boomgroepen.

Een Franse tuin (Jardin à la Française) of baroktuin is een formele tuin die is aangelegd in een Franse stijl, naar model van de Italiaanse renaissance-tuin.

Klik hier voor meer informatie

Vanouds'buitenplaats', perceel, vaak gebruikt voor riddermatig goed, buitenhuis.

Gemetselde kelder, afgesloten door een bakstenen gewelf en overdekt met een dikke laag aarde, zodat een heuvel ontstond. In de ijskelder werden op buitenplaatsen stukken natuurijs opgeslagen die 's winters uit vijvers waren gehakt en 's zomers voor koeling werden gebruikt.

Bijgebouw van buitenplaats of groot stadshuis, waarin koetsen en paarden werden ondergebracht. Vaak woonde er ook personeel in.

Een landgoed is een gebied van meerdere hectares, met landerijen en tuinen en waar een buitenplaats, landhuis, een grote boerderij, kerk of kasteel op voorkomt.

Klik hier voor meer informatie

Aangelegde tuinen die bedoeld waren voor de teelt en bewaring van groenten en fruit voor jaarrond gebruik,

Plantenkas of serre, oorspronkelijk een langwerpig ondiep gebouw voor het onderbrengen van oranjebomen, algemeen broeikas voor tropische gewassen.

Bossen met het produceren van hout als voornaamste doel.

Fruitmuur van een halve steen dik op doorgaande golvende of slingerende plattegrond, bestaande uit regelmatig elkaar afwisselende cirkelsegmenten. De golvende vorm geeft stevigheid aan de dunne muur en vormt aan de zuidzijde beschutte warme plaatsen, waar kwetsbare lei- en klimgewassen kunnen groeien.

Tuinhuis waar men thee en andere dranken nuttig, vooral op buitenplaatsen in de omliggend thuin (veelal aan het water) gesitueerd.