Trouwen

Buitenplaatsen vormen, met hun historisch karakter, statige huizen en prachtige tuinen, het perfecte decor voor een romantisch huwelijk. Bent u op zoek naar een mooie locatie? Een aantal mogelijkheden voor u.

Het oude slot

Het Oude Slot

Voor een onvergetelijke huwelijksdag is Het Oude Slot als trouwlocatie een goede keus. Het landhuis is gedurende de hele dag het huis van het bruidspaar en er is vanalles mogelijk

Trouwen op het Oude Slot

Buitenplaats Beeckestijn

Buitenplaats Beeckestijn

Met zijn romantische tuinen en stijlvolle hoofdgebouw en koetshuizen is Beeckestijn een trouwlocatie bij uitstek voor uw feest of huwelijksvoltrekking of...

Trouwen op Buitenplaats Beeckestijn

Kasteel Sypesteyn

De intimiteit van het kasteel en de prachtige inrichting van de Lage zaal met zeventiende-eeuwse meubelen en portretten maken voor veel bruidsparen Sypesteyn tot de romantische locatie bij uitstek voor de voltrekking van hun huwelijk.
Trouwen op Kasteel Sypesteyn

Natuurmonumenten

Landgoed Nijenburg

Buitenplaats Nijenburg in Heiloo is een prachtige romantische trouwlocatie. Een idyllisch 18de-eeuws landgoed met een imposante oprijlaan en een romantische boomgaard; Nijenburg spreekt zeer tot de verbeelding.

Trouwen op Landgoed Nijenburg

Landhuis met bijgebouwen, tuin en park, dat is gesticht om voor kortere of langere tijd op het platteland te vertoeven. De stichting had tot doel te dienen als statussymbool.

Klik hier voor meer informatie

Een Engelse tuin is een landschapstuin, die in de mode kwam in de tweede helft van de achttiende eeuw en het begin van de negentiende eeuw. Het concept leunt op de voorstelling van romantische, parkachtige landschappen met verrassende doorkijkjes. In de praktijk wordt dit doorgaans gestalte gegeven door de aanleg van grasvelden, liefst op heuvelachtig terrein, omgeven door en afgewisseld met boomgroepen.

Een Franse tuin (Jardin à la Française) of baroktuin is een formele tuin die is aangelegd in een Franse stijl, naar model van de Italiaanse renaissance-tuin.

Klik hier voor meer informatie

Vanouds'buitenplaats', perceel, vaak gebruikt voor riddermatig goed, buitenhuis.

Gemetselde kelder, afgesloten door een bakstenen gewelf en overdekt met een dikke laag aarde, zodat een heuvel ontstond. In de ijskelder werden op buitenplaatsen stukken natuurijs opgeslagen die 's winters uit vijvers waren gehakt en 's zomers voor koeling werden gebruikt.

Bijgebouw van buitenplaats of groot stadshuis, waarin koetsen en paarden werden ondergebracht. Vaak woonde er ook personeel in.

Een landgoed is een gebied van meerdere hectares, met landerijen en tuinen en waar een buitenplaats, landhuis, een grote boerderij, kerk of kasteel op voorkomt.

Klik hier voor meer informatie

Aangelegde tuinen die bedoeld waren voor de teelt en bewaring van groenten en fruit voor jaarrond gebruik,

Plantenkas of serre, oorspronkelijk een langwerpig ondiep gebouw voor het onderbrengen van oranjebomen, algemeen broeikas voor tropische gewassen.

Bossen met het produceren van hout als voornaamste doel.

Fruitmuur van een halve steen dik op doorgaande golvende of slingerende plattegrond, bestaande uit regelmatig elkaar afwisselende cirkelsegmenten. De golvende vorm geeft stevigheid aan de dunne muur en vormt aan de zuidzijde beschutte warme plaatsen, waar kwetsbare lei- en klimgewassen kunnen groeien.

Tuinhuis waar men thee en andere dranken nuttig, vooral op buitenplaatsen in de omliggend thuin (veelal aan het water) gesitueerd.