Wandelroutes Gooi- en Vechtstreek

De Gooi- en Vechtstreek biedt tal van mogelijkheden om te wandelen. De routes gaan hier niet alleen langs de verschillende buitenplaatsen. Ook de fantastische natuur wordt niet overgeslagen. De buitenplaatsen in de Gooi- en Vechtstreek concentreren zich vooral in 's-Graveland. 

Wandelen Schaep en Burgh
Natuurmonumenten

Buitenplaats Boekesteyn, Schaep en Burgh en Bantam

Hilversum (4,7 km)

Wandel met deze Natuurmonumentenroute over de buitenplaatsen Boekesteyn, Schaep en Burgh en Bantam, die liggen op de overgang tussen laagveen en zandgronden.

Wandelroute Hilversum

Wandelen Gooilust Boekesteijn Jagtlust
Natuurmonumenten

Wandelroute ’s-Gravenlandse buitenplaatsen

Hilversum (17,1 km)

Met deze Natuurmonumentenroute wandel je over acht ’s-Gravenlandse buitenplaatsen: Boekesteyn, Schaep en Burgh, Bantam, Hilverbeek, Spanderswoud, Land en Bosch, Jagtlust en Gooilust. Onderweg ontdek je de boeiende cultuurhistorie van deze buitenplaatsen uit de Gouden Eeuw. De route is gemarkeerd met gele pijltjes.

Wandelroute Hilversum

Wandelen Schaep en Burgh
Rik Doornberg

Bomenroute ’s-Gravenlandse buitenplaatsen

Hilversum (14 km)

Een schitterende tulpenboom, een zevenarmige linde of een sprookjesachtige plataan; de ’s-Gravenlandse buitenplaatsen staan vol met bijzondere bomen. Ontdek ze tijdens deze speciale bomenroute die Natuurmonumenten boswachter Johan van Galen Last heeft uitgestippeld.

Wandelroute Hilversum

Deel via social media