Extra investeren met behulp van een lening

Gerelateerd

Als onderneming of zelfstandige ondernemer is het van groot belang om genoeg geld te kunnen investeren. Zo kan de onderneming het geld gebruiken voor verschillende doeleinden om het bedrijf beter te laten functioneren. Zelfstandige ondernemers investeren soms ook met eigen geld. Dit kan later voor problemen zorgen als de onderneming minder goed draait dan van tevoren gedacht. Bij grote ondernemingen wordt eigen geld vaak niet geïnvesteerd. Hiervoor is er te veel geld nodig en kan dit voor problemen zorgen. Zoals bijvoorbeeld bij beslissingen die genomen moeten worden dat diegene met de meeste inleg meer invloed wilt hebben. Er is een oplossing voor ondernemingen die geld nodig hebben om te investeren. 

Een zakelijke lening

Er kan namelijk een zakelijke lening worden aangevraagd. Dit is bepaald leenbedrag dat de bank in een keer op de rekening van de onderneming stoort. Vervolgens wordt dit leenbedrag maandelijks met een gelijke termijnen terugbetaalt. Geld dat wordt afgelost, kan overigens niet opnieuw worden opgenomen. Van tevoren wordt er een rentepercentage over de lening afgesproken. Dit rentepercentage wordt steeds betaalt over het openstaande bedrag van de lening. Een zakelijke lening is daarom met name geschikt voor een eenmalige, grote uitgave. Er worden vaak langlopende investeringen mee betaald. Daarbij kunt u denken aan machines of auto’s, de bouw van een website of een vrije investering voor de groei en uitbreiding van de onderneming. Zoals het vernieuwen van bedrijfssystemen of het inrichten van de bedrijfsruimte. Zoals eerder al werd vermeld, wordt het geldbedrag in één keer op de rekening van de onderneming gestort. Er kan vervolgens zelf worden bepaald in hoeveel tijd het leenbedrag wordt afgelost. Deze tijd moet minimaal drie maanden zijn en maximaal vijf jaar. Iedere maand wordt er een gelijk bedrag afgelost, dus hoe korter de looptijd des te meer er maandelijks wordt afgelost.

Kosten zakelijke lening

Als u overweegt om een zakelijke lening af te sluiten is het belangrijk om eerst een goede schatting te maken van de kosten. Naast het feit dat het rendement van de zakelijke lening op moet wegen tegen de kosten ervan, moet de onderneming er zeker van zijn dat zijn maandelijkse inkomsten genoeg zijn om aan de aflossingsverplichting te voldoen. De rente van de zakelijke rekening ligt vaak tussen de 4,00% en 8,75%. Dit is afhankelijk van de financiële situatie van de onderneming. Daarnaast wordt er een afsluitprovisie betaalt ter hoogte van 1% tot 3% van het leenbedrag en bemiddelingskosten van 0,5% tot en met 1%. Sommige financiers brengen jaarlijks beheer- of administratiekosten in rekening. Dit kan variëren van 0,5% tot en met 1,25% van het leenbedrag. Een schattig van de kosten voor uw zakelijke lening berekenen? Dit kan met behulp van een handige tool van zakelijkbankieren. Hier kunt u eenvoudig het leenbedrag, de looptijd en rentepercentage aangeven en zo worden de maandelijkse lasten berekent. Er kan dan vervolgens worden gekeken naar de verschillende aanbieders. Zo kunt u de beste aanbieder vinden voor uw zakelijke rekening.

Anderen lazen ook