Geef genderneutrale cadeautjes aan kinderen!

Gerelateerd

Cadeautjes

Het vinden van een juist verjaardagscadeautje voor een kind kan erg lastig zijn. Dit komt door meerdere factoren. Het is bijvoorbeeld niet altijd duidelijk waar een kind heel blij van wordt. Wat helaas wel altijd heel duidelijk is, is waar de ouders zeggen dat het kind blij van wordt. Vaak genoeg zie je jongens blij met poppen spelen, maar moeten ze van de ouders toch per se voor hun verjaardag een auto of neppistool krijgen. Jongens houden namelijk toch niet van poppen!? Overigens gebeurt dit ook compleet vice versa: meisjes krijgen eindeloos barbies en poppen, nepmakeup en spiegeltjes, maar zelden een stoere brandweerauto. Misschien wil zo een kindje wel een legeroutfit in plaats van een Frozen-jurkje. Ik vind het maar lastig. Daarom ben ik steeds vaker op zoek naar genderneutrale cadeau’s.

Opties

Ik focus mijn cadeau’s nu met name op waar kinderen van kunnen leren. Door middel van spel leren kinderen namelijk de meeste vaardigheden, en ze hoeven er dan nauwelijks moeite voor te doen! Het voelt niet als leren, het voelt als een spelletje. Ik heb een aantal cadeau’s die ik daarom echt kan aanraden, ongeacht jongen of meisjes. De meeste cadeautjes hieronder genoemd zijn bedoeld voor kinderen van 1 tot 3 á 4 jaar. Denk jij dat ze nog passen bij een ouder kindje? Laat je dan vooral niet tegenhouden door de ouders. Het is jouw cadeau.

Welke dan?

Hier komen ze:

  • Een speelgoed winkeltje: Dit is leuk voor vrijwel alle kinderen. Ze zien natuurlijk in de winkel tijdens de boodschappen mama of papa dit afhandelen, en willen niets liever dan dit naspelen. Wist je dat door naspelen (modeling genoemd) kinderen het meeste van hun vaardigheiden onder de knie krijgen? Geef dus in de winkel altijd het voorbeeld, want je kind zal het nadoen! Misschien kan je het beste de speelgoedwinkel hout Staat over het algemeen het beste bij een interieur 😉
  • Boeken! Boeken zijn altijd een goed idee. Voorgelezen worden is voor kinderen één van de beste vormen van ontspanning, en het is bevorderlijk voor zowel hun spraak, als hun taalbegrip als hun inlevingsvermogen. Is het een jonger kindje? Overweeg dan een prentenboek. Ze gaan dan het verhaal herkennen na een aantal keer vertellen, wat heel aandoenlijk is om te zien.
  • Muziekinstrumenten: dit cadeau is bij uitstek geschikt voor ouders die erg betweterig doen over de wensen van hun kind. Wat is er nou leuker dan zo een kleine een drum of een minitrompet te geven. Kleine sidenote: niet doen als het kind naast je woont. Dan is het geluid opeens niet zo schattig meer.

Welke cadeau’s geef jij  meestal aan kinderen? Laat het me weten!

Anderen lazen ook