Geef je huis een nieuwe look

Gerelateerd

Bij buiten plaatsen in beeld zijn we natuurlijk heel vaak gericht op buiten. Daarom wil ik je dit keer voor de verandering eens meenemen naar binnen. Omdat binnen in de Nederlandse cultuur noodgedwongen ook heel belangrijk is.

waarom

Het is simpel uit te leggen. Wij hebben namelijk niet altijd even veel geluk met het weer in Nederland. Soms is het hier ijskoud en wil je graag naar binnen voor de warmte. Soms is het bloedheet en wil je graag naar binnen om aan de warmte te ontsnappen. Hoe dan ook, je komt er niet onder uit dat wij Nederlanders vaak naar binnen moeten. Waar ze in bijvoorbeeld Spanje veel buiten kunnen zijn.

aankleding

Nu we (nouja, ik )hebben vastgesteld dat we vaak binnen zijn kunnen we meteen door naar het onderwerp waar ik het eigenlijk over wilde hebben. Dat is namelijk de inrichting van je huis. Omdat we zo vaak binnen zitten vind ik eigenlijk dat we het verplicht zijn aan onszelf het huis mooi in te richten. Al is dat alleen maar zodat je je meer op je gemakt voelt en echt thuis bent.

hoe?

Voor het gemak ga ik er even van uit dat iedereen al een huis heeft dat is ingericht. Ook ga ik er vanuit dat niet iedereen meteen genoeg geld op zijn bankrekening heeft staan om de hele inrichting overhoop te gooien. Daarom denk ik dat het goed is om een paar basis dingen in je huis aan te passen zodat het meteen een hele andere uitstraling krijgt.

Als je de middelen hebt, zou ik eens kritisch kijken naar de vloer die je op dit moment in je huis hebt liggen. Geeft het een warme uitstraling? Is hij niet versleten? Allemaal dingen waar je over na kunt denken. Mocht het zo zijn dat je inderdaad niet meer tevreden bent, kan je er eens aan denken mooi laminaat te leggen.

Daarnaast zou ik eens kritisch kijken naar welke kleuren je op de muur van je huis hebt. Zijn de kleuren nog fris en van deze tijd? Deze aanpassing is heel simpel te maken en ook niet al te duur. Je kan namelijk in de meeste gevallen gewoon naar de bouwmarkt rijden en een aantal verfspullen halen. Trek er een dagje voor uit en je muren zijn weer fris. Een nieuwe kleur kan dan al een hele andere uitstraling geven.
Mocht je overigens compleet tevreden zijn met je huidige inrichting dan heb ik niets gezegd.

Anderen lazen ook