Home Zakelijk Geef je kantoorpand meer sfeer!

Geef je kantoorpand meer sfeer!

0
Geef je kantoorpand meer sfeer!

Heb je een eigen kantoorpand of bent je verantwoordelijk voor het kantoor van het bedrijf waarvoor je werkt? Wellicht is het dan een goed idee om te kijken of je wat meer sfeer in het kantoor kan aanbrengen. Sfeer aanbrengen kan natuurlijk op allerlei verschillende manieren, denk bijvoorbeeld aan accessoires, verlichtingen, kleuren, vloeren, plafonds, interieur etc. Al deze elementen zorgen ervoor dat het kantoor er sfeervol uit kan zien, mits je alle spullen goed combineert. De juiste combinatie van verschillende elementen kunnen zorgen voor sfeer en warmte in je kantoor. In deze blog nemen we je mee in een aantal voorbeelden waardoor jij gemakkelijk sfeer kan creëren in je eigen kantoor, of in het kantoor waarvoor jij verantwoordelijk bent.

Speel met grote elementen

Grote elementen zoals het plafond, de vloer en de muren hebben grote invloed op de sfeer van je kantoor. Het is daarom belangrijk dat je deze elementen als basis neemt. Maak bijvoorbeeld gebruik van tapijttegels om meer sfeer te creëren vanaf de grond. Je kan ook verschillende ruimte inrichten met verschillende tapijttegels. Wanneer je opzoek bent naar tapijttegels kan je ook kijken naar restpartij tapijttegels, hierdoor ben je vaak voordeliger uit dan wanneer je losse tapijttegels koopt. Vervolgens kan je gaan kijken naar de muren. Het is aan te raden om een bepaalde basiskleur te nemen en uiteindelijk één muur per ruimte eruit te laten springen. Dit zorgt ervoor dat je een sfeervolle ruimte creëert en de stijl van je bedrijf terug kan laten komen. Het plafond is belangrijk om rustig te houden en niet te donker.

Maak gebruik van de juiste verlichting

Verlichting kan veel doen in een kantoorruimte. Het is belangrijk dat je helder licht hebt zodat iedereen goed kan werken. Daar omheen kan je gebruik maken van allerlei soorten accessoire lichten. Denk bijvoorbeeld aan spotjes, hanglampen of tafellampen. Kies daarbij voor bijvoorbeeld voor slimme verlichting. Met slimme verlichting kan je gemakkelijk verschillende kleuren aanbrengen in je kantoorruimte. Voor elke situatie/moment kan je dan de lampen veranderen. Denk bijvoorbeeld aan een borrel op vrijdagmiddag, dan is het leuk als je de lampen kan veranderen naar een wat meer kroegachtige sfeer.

Meubelstukken

Naast je bureaus en bureaustoelen is het leuk om hier en daar ook een relaxmeubel neer te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een grote leren stoel of een grote hoekbank. Naast dat je personeel het zal waarderen breekt het vaak ook het ‘saaie’ in een kantoorruimte. Hierdoor heb je altijd een plek om te relaxen.