goedkope-fietsen

Gezonder worden zonder te sporten? Dat kan!

We horen en zien het overal om ons heen… we moeten gezonden leven! Meer bewegen en bewuster met onze voeding omgaan. Daarnaast staat menig Nederlander tegenwoordig ook in de sportschool of op het sportveld om de overtollige kilootjes eraf te krijgen. Maar wat nou als je eigenlijk helemaal niet van sporten houdt? Hoe zorg je er dan meer dan je “gezonder” wordt? In dit blog een aantal tips over hoe je meer kunt bewegen zonder dat je hoeft te sporten.

Ga te voet of met de fiets

Het is natuurlijk heerlijk makkelijk op de auto te pakken als je ergens naar toe moet en het bespaart je meestal nog tijd ook. De auto pakken is helaas alleen de beste keuze als we praten over gezonder leven. Het is trouwens ook niet de beste keuze als we praten over een gezonder milieu maar daarover een andere keer meer. De auto pakken heeft dus niet onze voorkeur als je wilt bewegen, tenzij je genoeg zelfdiscipline hebt om de auto een stukje van je bestemming af te zetten zodat je alsnog een stuk moet lopen. Als je deze discipline niet hebt, kies er dan gewoon voor om lekker met de fiets of te voet op pad te gaan. Dit kan bijvoorbeeld zijn als je boodschappen gaat doen, de kinderen van school gaat halen, naar de winkels moet of misschien wel naar je werk als deze op een te overbruggen afstand is. Het kost je misschien iets meer tijd maar je beweegt veel meer. Wedden dat jij je meteen een stuk fitter voelt als jij een stukje hebt gewandeld of gefietst? Wist je trouwens dat een goede fiets helemaal niet duur hoeft te zijn? Er zijn tegenwoordig ook goedkope fietsen die prima voldoen aan alle eisen dus de smoes van “ik heb geen goede fiets” accepteren we helaas niet meer.

Neem een hond

Hondeneigenaren kunnen dit beamen, met een hond wandel je veel meer en het is nog eens leuker ook. Je trouwe viervoeter moet minimaal 3 of 4 keer per dag uit. Zeker als ze wat jonger zijn hebben ze energie voor 10 en je wilt natuurlijk niet dat ze deze energie binnenshuis gaan uiten. Met een hond ben je dus verplicht iedere dag even de deur uit te gaan voor een ommetje. Je kunt natuurlijk zelf bepalen hoe ver je gaat wandelen maar meestal ben je al gauw minimaal 10 minuten onderweg. Loop je vier keer per dag met de hond, dan ben je dus al gauw 40 minuten onderweg. Al 40 minuten meer aan de wandel dan zonder hond.

Natuurlijk zijn dit maar enkele voorbeelden maar ieder begin is er een. Kom jij al meer in beweging?

 

 

Geef een reactie