Het recyclen van verschillende afvalsoorten

Gerelateerd

In Nederland produceren we erg veel afval, zo’n 490 kilo per persoon, per jaar. Waar we thuis als particulieren het afval kunnen deponeren in een container van de gemeente en deze om de week geleegd wordt, zijn ondernemers zelf verantwoordelijk voor de verwerking van het afval. Je kunt het afval laten verwerken door de gemeente, maar is het veel voordeliger om een afvalcontainer te huren bij een afvalverwerkingsbedrijf. In dit blog vertellen we je er graag meer over, zodat je als ondernemer voordelig en gemakkelijk het afval kunt laten verwerken!

Een afvalcontainer huren voor glas

Je kunt een afvalcontainer huren voor verschillende afvalsoorten. Zo zijn de containers voor restafval, plastic- en papier afval bekend bij vele ondernemer, maar is het ook mogelijk om een glascontainer te huren. Er zijn vele bedrijven die erg veel glas lafbek produceren, met als voorbeeld de horeca. Glas dient apart gescheiden te worden, omdat deze vorm van afval 100% recyclebaar is en fabrikanten hier weer nieuwe producten gemaakt van glas van zullen maken. Door het glas zorgvuldig te recyclen zorg je ervoor dat fabrikanten geen nieuwe grondstoffen hoeven aan te breken, waardoor we met z’n allen kunnen bijdragen aan een milieubewuste productie van glazen materialen.

Het gemak van een container huren

Het is erg gemakkelijk om een container te huren als een ondernemer. Je brengt een bezoek aan de website van het afvalverwerkingsbedrijf, om hier gemakkelijk en snel de containers uit te kiezen voor de afvalsoorten waar je een container voor wilt huren. Na het aanvinken van de juiste grootte van de verschillende containers, verschijnt er een maandelijks tarief wat je zult moeten betalen voor een juiste verwerking van de geselecteerde afvalsoorten. Zelf kun je de voorkeur aangeven voor een ophaalfrequentie, waarna het afvalverwerkingsbedrijf de containers levert en zij deze iedere maand zullen legen. Als ondernemer betaal je een vast tarief per maand, waarna je niet meer om hoeft te kijken naar de verwerking van het afval en jij je kunt blijven focussen op de eigen werkzaamheden!

100% recyclebaar

Vele afvalsoorten zijn te recyclen en kunnen fabrikanten hierdoor nieuwe producten van produceren, zoals flessen, shirts, verpakkingsmateriaal en meer. Afvalverwerkingsbedrijven doen er alles aan om zoveel als mogelijk te recyclen, maar is helaas niet alles bruikbaar om te gebruiken voor de productie van nieuwe materialen. Glas is de enigste afvalsoort die 100% gerecycled kan worden. Als een van de weinige afvalsoorten is het voor glas mogelijk om het afval oneindig te recyclen, om hier constant nieuw glas van te maken zonder dat de kwaliteit verloren gaat!

Anderen lazen ook