Hoe hou jij jouw planten in leven

Gerelateerd

In de tuin bezig zijn met het onderhoud van de planten en het gras kan erg rustgevend zijn. Toch is het niet altijd een simpele taak. Soms lukt het gewoon niet om die plantjes of bloemetjes in leven te houden. Hoe hard je ook probeert het doodgaan te voorkomen, keer op keer lukt het niet. Dit kan erg frustrerend zijn, zeker als je niet weet wat er steeds fout gaat. Om jou te helpen bij het in leven houden van de plantjes heb ik hier een aantal tips voor je.

Denk aan het zonlicht

Bij tuinplanten is het altijd belangrijk dat er genoeg zonlicht beschikbaar is. Het verschilt natuurlijk per plant wat nou precies genoeg zonlicht is. Sommige planten kunnen eigenlijk prima zonder, maar dat is zeker niet altijd het geval. Meestal komt deze informatie op het kaartje bij de planten. Als dat niet het geval is kan je altijd nog om advies vragen of online de informatie op zoeken. Zodra je weet hoeveel zonlicht een plant nodig heeft is het tijd om te gaan kijken of de plek van de planten wel goed is. Een goede tip is om de tuin onder te verdelen in vakjes en te kijken hoeveel zonlicht elk vakje per dag ontvangt. Na dit een weekje bij te houden kan je een redelijk gemiddelde schatten. Een camera is hierbij natuurlijk een slim idee.

Zoek informatie over de specifieke plant

Vaak geven mensen alle plantjes op hetzelfde moment water, maar dat is niet altijd handig. Net zoals dat elke plant andere eisen qua zonlicht heeft, verschilt de hoeveelheid voeding en water ook. Pas als je goed weet welke omstandigheden het beste zijn voor elke plant kan je deze goed verzorgen. Zoek daarom online per plant op hoe je deze het beste kunt verzorgen. Er komt uiteindelijk een hoop kijken bij het verzorgen van planten, en zonder dit ergens te lezen kan je het eigenlijk niet weten.

Hou schadelijke insecten op afstand

Een groot deel van de plantjes en bloemen wordt aangetast door vervelende insecten. Zo worden de wortels in de grond opgegeten of worden er eitjes gelegd. Dit kan ongezien de oorzaak zijn van plantjes die dood blijven gaan. Gelukkig zijn er natuurlijke middelen om dit soort insecten te voorkomen, zoals nematoden. Kleine wormpjes, ook wel aaltjes genoemd vallen de larven van nare insecten aan en beschermen zo de plantjes. Bovendien kan het ook tegen muggen werken. Probeer bijvoorbeeld eens aaltjes rouwvlieg om op een natuurlijke manier insecten tegen te gaan.

Anderen lazen ook