Houtgestookte zwembadverwarming: genieten!

Gerelateerd

Sinds kort heb ik mijn eigen buitenplaats. Nou ja, buitenplaatsje. Oké, vooruit, caravan. Maar het is mijn buiten en ik ben er echt heel erg blij mee. Vooral met de tuin, waar het me eigenlijk om te doen was. In de grote stad heb ik een balkon die uitkijkt over andere balkons en heel veel beton met ramen. Onnodig uit te leggen dat iedereen me daar ziet zitten. Dus tja, om daar nou in mijn bikini van de zon te genieten. Nee, dat doe ik niet zo vaak. Toen kon ik heel goedkoop die caravan overnemen en voor ik het wist had ik een enorme tuin in het groen. En dat niet alleen. Het is ook nog een vrij liggende tuin. Niets geen inkijk meer. Nou, toen wist ik het wel. Een lang gekoesterde droom zou eindelijk uitkomen. Tijd voor een zwembad. Met een houtgestookte zwembadverwarming.

Houtgestookte zwembadverwarming: hele jaar zwemmen

Ik zwem heel graag en ik ben beslist geen koukleum dus als het even kan zwem ik het hele jaar buiten. Natuurlijk wel in een verwarmd bad. En dat moet dan ook nog wel een beetje op een milieuvriendelijke manier verwarmd worden. Dus ik koos meteen voor een houtgestookte zwembadverwarming. Maar ik vroeg me wel af hoe dat nu precies werkt. Want ja, zoals je begrijpt heb ik nooit een zwembad gehad. Ik begreep al snel dat er wel wat regels zijn waar je je aan moet houden. Bij het met hout stoken van je zwembad kan natuurlijk fijnstof vrijkomen al is dat met de moderne kachels gelukkig al een stuk minder. Kachels moeten keurmerk hebben, maar dat niet alleen: het hout dat gestookt wordt, moet aan bepaalde eisen voldoen. Zo moet het onbewerkt, droog hout zijn. Doordat ze hout verbranden is ook de houtgestookte zwembadverwarming CO2 neutraal.

Even een investering

Natuurlijk is het wel even een investering zo’n houtgestookte zwembadverwarming. Maar dan heb je ook echt wel wat. Natuurlijk moet je nog wel even de handleiding lezen want dat zwembad is niet meteen warm. Gemiddeld zal je zwembad een graad per uur opwarmen. Maar een handige tip hierbij: maak ook gebruik van de zon. Met onze steeds warmer wordende zomers, zal die ook al veel werk voor je doen. En dat betekent dat jij al snel heerlijk in je zwembad kan afkoelen. En ik kan dat nu ook. Mijn zwembad in mijn heerlijke tuin is een feit. En ik geniet er met volle teugen van.

Anderen lazen ook