Home Financieel Investeer in de toekomst, investeer in goud

Investeer in de toekomst, investeer in goud

0
Investeer in de toekomst, investeer in goud

Voor veel mensen zijn dit onzekere tijden. De coronacrisis heeft er ingehakt en ook de oorlog tussen Rusland en Oekraïne zorgt voor veel onzekerheden op financieel gebied. Wil jij investeren in de toekomst, zodat je altijd iets achter de hand hebt voor onzekere tijden? Dan is investeren in goud misschien wel dé manier voor jou! Op deze manier heb je iets fysieks in handen dat je elk gewenst moment weer kunt verhandelen. Ook is er winst op te maken doordat de goudkoersen waarschijnlijk zullen blijven stijgen. Koop je eigen product dat je wereldwijd kunt beleggen, en investeer in je eigen goudbaren.

Alles wat je moet weten voordat je goud koopt

Wil jij je eerste goudstaaf kopen? Dan is het goed om op een aantal dingen te letten. Zorg ervoor dat je goud altijd voorzien is van een certificaat van echtheid óf een “Good Delivery” keurmerk. Met een certificaat zit je altijd goed. Hierop staan het gewicht en de zuiverheid van je goudstaaf aangegeven. Deze certificaten worden wereldwijd erkend. Je goudbaren hoeven echter niet per se voorzien te zijn van een geldig papiertje. Ook het keurmerk “Good Delivery” staat garant voor de echtheid van je product. Dit keurmerk is afgegeven door de London Bullion Market Association (LBMA). Alleen door hun erkende bedrijven verkopen goudbaren met dit keurmerk. Dit keurmerk is wereldwijd bekend en zorgt er dus voor dat je met gemak, op elk gewenst moment en op welke plek dan ook je je product kunt verhandelen. Er zijn veel verschillende aanbieders die goudbaren verkopen. De prijzen kunnen onderling iets van elkaar verschillen. Dit komt doordat elke producent zijn product anders verpakt en produceert. Denk er van tevoren goed over na met welk gewicht je wilt beginnen. De goudbaren zijn vaak al verkrijgbaar vanaf een halve gram.

Verdien geld met oud zilver of goud

Snel een zakcentje bijverdienen? Dat kan met het verkopen van je oude zilverwaar. Veel juweliers doen aan zilver inkoop. Je kunt natuurlijk zilverbaren verkopen, maar ook gewoon oude sieraden en bijvoorbeeld munten of bestek. Wanneer je je zilver wilt verkopen aan een erkende juwelier, zul je altijd eerst een eerlijke taxatie krijgen. Zo weet je waar je aan toe bent. Let erop dat de producten die je wilt verkopen wel geheel van echt zilver zijn en niet alleen zijn voorzien van een zilveren laagje. Je kunt er vaak voor kiezen of je het geld op je rekening wilt ontvangen of dat je liever contant uitbetaald wordt. Ook is het mogelijk om je oude goud te verkopen. Verzamel je oude sieraden en ontdek zelf wat je ermee kunt verdienen!