Home Tuin & Wonen Ken jij de verschillende kevers al?

Ken jij de verschillende kevers al?

0
Ken jij de verschillende kevers al?

Je hebt ze vast wel eens gezien in de tuin, en misschien heb je er wel eens over nagedacht om meikevers bestrijden of om andere kevers uit de tuin te weren. Maar het zijn eigenlijk hele leuke beestjes. Maar wanneer je vruchten of fruit aan het kweken bent. Dan heb je ze liever niet in de buurt natuurlijk. Je hebt gigantishc veel kevers en beestjes die in jouw tuin wonen. En misschien ken je er een paar al wel, en misschien ken je er sommige nog niet. Maar dan gaan wij je kennis laten maken met deze kleine beestjes.

Welke kevers zijn er allemaal?

Zo heb je aaskevers, bastaardweekschildkevers (ja dat is een hele mond vol) en bladhaantjes. Maar buiten dat heb je ook een rozenkever, frambozenkevers en kortschildkevers. Misschien heb je er van een paar al wel gehoord, en misschien ken je sommige misschien nog niet. Maar we gaan er nu eentje noemen die jij gegarandeerd kent en die jij ook heel vaak hebt gezien, vastgehouden hebt en over je hand hebt laten lopen. Dit klinkt misschien wel heel raar en denk je er momenteel niet aan om een kever over je heem te laten lopen. Maar we zijn allemaal een beetje weg van deze klein kever. We hebben het namelijk over een lieveheersbeestje. Iedereen kent ze wel, of ze nu rood met zwarte stippen zijn of een oranje of gele kleur hebben. We hebben ze allemaal wel een keer gezien. 

Maar buiten deze kevers die we al genoemd hebben en de ene die iedereen kent. Gaan we nog even verder met opnoemen want er zijn nog ontzettend veel kevers. Er zijn namelijk prachtkevers, loopkevers maar ook slakkenvreters. Je hebt snuitkevers, schijnboktorren (ja die valt ook onder de kevers) en we hebben de vliegende herten. Deze laatst genoemde kennen we eigenlijk allemaal ook wel. We hebben ze misschien niet een keer gezien of in onze tuin gevonden, en misschien ook wel. Maar we hebben er allemaal vast wel een keer van gehoord. Al is het tijdens een lesje biologie op de middelbare school. En wie weet, wanneer jij meer de biologische kant op bent gegaan met studeren heb je wel meerdere van deze namen gehoord en weet jij ook wat een waterroofkever is en dat er een vuurkever bestaat. 

Maar wanneer je hier geen verstand van hebt, dan sta je er eigenlijk nog van te kijken hoeveel verschillende kevers er eigenlijk wel niet bestaan.