Lekker klussen en nieuwe dingen leren!

Gerelateerd

Sinds kort ben ik de trotse eigenaar van een nieuwe woning. Je kan het je bijna niet voorstellen in deze tijden maar het is dan toch eindelijk gelukt een nieuwe woning te vinden. Het is overigens niet mijn eerste woning. We zijn wat groter en meer in het buiten gebied gaan wonen. Op die manier hebben we wat meer rust in onze vrije tijd. Toch wonen we dicht genoeg bij ons werk en bij de stad. Nu het dan eindelijk zo ver is, moet er behoorlijk veel opgeknapt worden aan het huis. Dat is voor mij wel voor het eerst omdat de eerste woning die ik kocht een nieuwbouw huis was. Daar hoefde eigenlijk niet meer zoveel aan te gebeuren. Alleen moesten de muren worden geschilderd en er moest een vloer in worden gelegd (dat heb ik dus allebei ook niet zelf gedaan). 

Nieuwe dingen

Omdat het voor het eerst is dat ik een huis ga opknappen, leek het me verstandig een aannemer in de arm te nemen. Er zijn namelijk heel veel dingen waarvan ik niet weet hoe het gemaakt of gemoderniseerd kan worden. Wel heb ik besloten meer te gaan doen dan bij mijn eerste huis. Het lijkt me ook leuk om wat beter te gaan leren klussen. Omdat ik nieuwsgierig ben, vraag ik de aannemer dan ook de oren van het hoofd. Zo kom ik heel veel nieuwe termen te weten waar ik tot dan toe nog nooit over had gehoord. Neem bijvoorbeeld de kipper. Heb jij een idee wat dat is? Ik zal het je proberen uit te leggen zoals het mij ook is uitgelegd: een kipper is een voertuig met laadruimte. Onder deze laadruimte zit een mechaniek. Hierdoor kan de laadruimte vanuit een horizontale toestand (als de landing dus gewoon op het voertuig ligt) naar een schuine toestand wordt gebracht en de lading uit de laadruimte schuift. 

Waar voor nodig?

Nu vraag je je misschien af waar we deze kipper voor nodig hebben? Nou dat is heel simpel uit te leggen. We willen namelijk een nieuw grindpad aanleggen. Daarvoor moet er eerst nieuw grind worden gestort. Door gebruikt te gaan maken van een kipper hoeven we niet alles handmatig uit een vrachtwagen te scheppen. Dat scheelt een heleboel werk. Daarna is het de bedoeling dat we alles alleen nog maar hoeven te verdelen over het pad. Het is dus hartstikke leuk om zo bij een project betrokken te zijn. Zo leer je elke keer weer wat nieuws!

Anderen lazen ook