Op vakantie als student

Gerelateerd

Studenten hebben het over het algemeen niet heel breed en reizen als student kan een uitdaging zijn. Het is immers niet goedkoop om een reis te maken, zelfs niet als je op de kleintjes let. Gelukkig zijn er verschillende manieren om voor niet al te veel geld toch het meeste uit je reis te halen. In deze blog vertel ik je daar meer over. Lees je mee?

De beste vlucht voor jou

Niemand wil de hoofdprijs betalen voor een vlucht. In feite is vliegen niet zo leuk en je wilt gewoon snel op de plaats van bestemming zijn. Zoek daarom naar vluchten op minder populaire dagen, zoals doordeweeks of in het laagseizoen. Dan gaan de prijzen flink omlaag. Let wel op dat je niet gewoon naar school moet in het laagseizoen!

Met z’n allen op reis

Wil je met vrienden op reis? Ook dat is een goed idee! Door met z’n allen op reis te gaan, kan je op bepaalde uitgaven een beetje besparen. Zo kunnen jullie de kosten voor een groepsaccommodatie studenten delen. Daarnaast geniet je ook vaak sneller van kortingen wanneer je dingen boekt als groep. En het is natuurlijk ook heel gezellig. Tijd dus om alvast de studentenvakantie voor deze zomer te plannen. Jullie gaan samen een toptijd beleven! Wie weet boeken jullie wel een vakantiehuis Italie met zwembad .

De ov kaart is je beste vriend

Steeds meer studenten gaan op reis met het openbaar vervoer. Zowel binnen als buiten Nederland. Het openbaar vervoer is een veel minder vervuilende manier van vervoer wanneer je het vergelijkt met het vliegtuig. Daarnaast zie je veel meer van de omgeving en kan de reis echt onderdeel uitmaken van het avontuur van de vakantie. En het is ook nog eens goedkoper. Althans, mijn treinkaartjes kosten maar zelden meer als een vliegticket naar waar dan ook.

De korting op zak

Zowel in Nederland als in veel landen in het buiteland zijn er wat bedrijven die kortingen bieden, speciaal voor studenten! Dat is heel fijn en met een beetje onderzoek weet je ook precies waar je voor moet zijn. Vaak op vertoon van enkel je studentenpas, krijg je de korting. Dat is zeker iets om in je hoofd te houden en gebruik van te maken. Dit kan heel namelijk helpen met het drukken van de kosten, zeker wanneer het om activiteiten gaat!

Als je deze tips volgt, kun jij vast en zeker een vakantie in elkaar zetten waar je enorm van gaat genieten zonder dat je jezelf in de schulden hoeft te werken. Veel plezier!

Anderen lazen ook