Op vakantie naar Alanya : een combinatie van moderne toeristische faciliteiten en het echte Turkije.

Gerelateerd

Waarom zou je naar Alanya op vakantie gaan ? In tegenstelling tot vele Turkse toeristenplaatsen, heeft Alanya  maar liefst 300.000 vaste inwoners. De meeste zijn Turken maar Alanya heeft ook inwoners afkomstig uit bijvoorbeeld Duitsland, Nederland, België, Scandinavië, Rusland en uit vele oostelijke landen. Het is dus een mix van vakantiegangers met de (internationale) lokale bevolking.
Dat maakt het erg leuk om op vakantie vele nationaliteiten te ontmoeten en het echte Turkse leven te ontdekken.

Verschillende soorten excursies in Alanya

De inwoners gaan zelf ook heel vaak de straat op om ergens op een terrasje te zitten of uit eten te gaan. Dus naast alle voorzieningen voor de toeristen, vind je ook de authentieke plekjes waar de Turkse bevolking heen gaat. Je hebt dus de keuze om te kiezen uit lokale winkels, terrasjes en restaurantjes of de bazaars en andere plekken waar je veel toeristen tegenkomt.

Dan zijn er nog de heerlijke stranden, zowel aan de oost kant als de populaire west kant waar je het bekende Cleopatra strand vindt. Oost en west Alanya is gescheiden door de mooie burcht die je ook gezien moet hebben. Je kunt er met de kabelbaan of bus komen maar als het niet te warm is, zou je ook naar boven (en beneden) kunnen lopen.

Vanuit Alanya is het mogelijk om vele excursies te ondernemen. Aanrader is het Taurus gebergte. Voor de sportievelingen wandelend of fietsend en voor de relax liefhebbers bijvoorbeeld met de jeep.

Verschillende accommodaties in Alanya

Accommodaties zijn er in alle soorten: van eenvoudige pensions hotels met een ontbijtje tot zeer luxe 5 sterrenhotels veelal op basis van allinclusive. Alanya strekt zich uit tot wel 15 kilometer ten oosten en 30 kilometer ten westen van het centrum. Goed advies is daarom belangrijk voor een juiste keuze van je Alanya vakantie. Kijk daarom snel even op Alanyatravel, de website van dé Alanyaspecialist.

 

 

 

Anderen lazen ook