Home Tuin & Wonen Planten online bestellen

Planten online bestellen

0
Planten online bestellen

Wist jij dat als je nieuwe planten wilt kopen je niet per se naar het tuincentrum of een plantenspeciaalzaak hoeft te gaan? Planten kun je tegenwoordig ook heel eenvoudig online bestellen. Ik begrijp zeer goed dat het online bestellen en laten verzenden van kwetsbare planten een beetje eng klinkt, maar het is echt prima te doen. Recentelijk heb ik zelf voor het eerst wat planten online besteld welke met succes zijn aangekomen. Door deze ervaring durf ik het nu zeker vaker te doen. Zit jij er ook over na te denken om eens online voor nieuwe tuinplanten te gaan winkelen? Lees dan eerst deze blog met mijn persoonlijke ervaringen, voordat je op de knop 'bestellen' klikt!

Online plantenwinkels

De eerste stap is natuurlijk het vinden van een webshop die planten aanbiedt in haar assortiment. Er zijn gelukkig veel van deze online winkels te vinden. Let echter wel goed op, want bijvoorbeeld websites van een tuincentrum hebben vaak niet de optie om de planten ook daadwerkelijk te laten verzenden. Soms is het namelijk de bedoeling dat je de planten online bestelt, maar wel zelf ophaalt bij een fysieke locatie van de plantenwinkel. Andere centra gebruiken hun 'webshop' voornamelijk als online catalogus. Je kunt alle informatie over de plant van je keuze inzien en de prijs wordt weergeven. Alleen online bestellen is dan niet mogelijk. Zo ook bijvoorbeeld bij IKEA, een populaire plek voor veel mensen om betaalbare planten aan te schaffen. Een groot deel van hun plantenaanbod is alleen in de winkel verkrijgbaar. Wel kun je online de voorraad bij jouw favoriete of dichtstbijzijnde IKEA filiaal checken.

Het is dus de truc om een goede webshop te vinden waar je ook daadwerkelijk de planten online kunt bestellen en welke jouw plantenbestelling als pakket verzenden naar het door jou opgegeven adres. Meestal betreft dit de wat kleinere bedrijven of voornamelijk specialistische zaakjes. Het gaat dan bijvoorbeeld om een kwekerij die veel ervaring heeft met het transport van planten en niet om een wat meer algemene tuin gerelateerde zaak.

Mijn ervaring

Een paar maanden geleden heb ik dus zelf ook voor het eerst planten online besteld. Ik was al een tijdje op zoek naar mooie palm-achtige planten die goed kunnen overleven op mijn zonnige balkon, maar die ook winterhard zijn. In mijn appartement heb ik namelijk niet genoeg ruimte om in de winter alle planten naar binnen te verplaatsen en daar veilig op te bergen. Na een korte zoektocht online vond ik een webshop gespecialiseerd in de kweek en verkoop van palmen. Natuurlijk was ik wel even bezorgd over de verzending van mijn nieuwe planten, maar gelukkig gaf de shop daar veel uitleg over. Gezien ik baby palmen had gekocht, zijn de bladeren nog niet volledig geopend. Bij één soort palm werden ze zelfs gewoon afgeknipt, omdat ze zo weer aangroeien. Op deze manier koop je eigenlijk een plastic pot met aarde, waar één of twee stengels uitsteken. Deze worden goed verpakt in stro en in een smalle lange doos verzonden. Zo zijn mijn nieuwe palmpjes zonder problemen aangekomen!