Reis naar… Tanzania!

Gerelateerd

Als je een reis wil maken naar een van de meest bijzondere landen die Afrika (en de wereld) rijk is, dan moet je een bezoek brengen aan Tanzania. Misschien niet de eerste reisbestemming die in je opkomt, het land komt niet zo vaak in het nieuws. In reisbladen wordt er ook niet vaak over geschreven. Dit is volkomen onterecht, want als je op zoek bent naar ongerepte natuur en nog veel meer, is het de perfecte bestemming. Het land heeft van alles te bieden. In deze blog vertel ik je er meer over. Het is goed mogelijk dat je na het lezen ook overweegt om een reis te gaan boeken!

De natuur

Een van de belangrijkste -zo niet de belangrijkste- redenen dat mensen naar Tanzania reizen, is de natuur. Er is niets mis met de Veluwe, maar er is niets te vinden in Nederland dat hieraan kan tippen. De natuur in Tanzania is ontzettend divers. Dit kan per gebied ook sterk wisselen, er zijn namelijk grote verschillen in klimaat binnen het land. Er zijn warme exotische eilandjes te vinden, koele uitgestrekte hooglanden en bergen. Er is zelfs sneeuw te vinden in het land, namelijk op de top van de Kilimanjaro. Deze beroemde (en beruchte) berg is de hoogste van Afrika. Berucht is hij omdat het beklimmen niet voor iedereen goed is afgelopen…op de top is verdrietig genoeg een aantal jaar geleden nog een Nederlander overleden. Maar je hoeft echt niet een berg op voor een kick. Tanzania is namelijk ook een ideale bestemming voor safari. Je kunt hier vele (bedreigde) diersoorten spotten. Een aantal bedreigde diersoorten die er voorkomen zijn het nijlpaard, de olifant, de neushoorn en de Afrikaanse wilde hond.

De beste tripjes en restaurants

Voor een reis naar Tanzania op maat kan het fijn zijn om een reisbureau in de arm te nemen. Een aanrader is Experience Travel. Zij kennen alle plekken die het bezoeken waard zijn. De beste hotels, restaurants, noem maar op. Zelfs de uitstapjes, zoals een safari, kunnen zij regelen. Dat is wel verstandig om uit handen te geven, want dan weet je zeker dat alles goed geregeld wordt, en je bij een echt ervaren ranger in de jeep stapt. Bij Experience Travel kan je ook naar bijvoorbeeld Argentinië reizen. Qua eten kan je ook van tevoren wat regelen. De Tanzaniaanse keuken is best sober. Gerechten zijn vaak pittig, en bestaan uit vlees of vis met een soort brood van cassavemeel. Bananen groeien in Tanzania als kool, en er zijn dan ook vele gerechten en dranken die banaan bevatten. Er is zelfs bananenbier te verkrijgen! Bij het ontbijt kan je ook bananenbrood verwachten.

Anderen lazen ook