shortlease

Shortlease: met de auto naar buitenplaatsen

Ik ben dol op historische buitenplaatsen. Van die landgoederen waar de rijken vroeger hun zomers doorbrachten. We hebben er aardig wat verspreid over Nederland en ik vind het heerlijk om mij in de geschiedenis te verdiepen. Sommige buitenplaatsen zijn inmiddels opgeslokt door de stad en zijn veranderd in stadsparken zoals je rond steden als Den Haag en Amsterdam wel ziet. Andere liggen nog net zo prachtig als toen dames in lange jurken en mannen in jachtkostuum de landgoederen aandeden. Buitenplaatsen is voor sommige gebouwen eigenlijk een at kleinerende naam want sommige buitenplaatsen zijn bijna kastelen. Wat ze vaak met elkaar gemeen hebben zijn prachtige landschapstuinen waarin je uren kan wandelen. Het is voor mij een perfect uitje. Dat doe ik het liefst met de auto, maar die heb ik even niet meer en ik ben nu nog niet toe aan een nieuwe. Maar ik wil ook niet jaren aan een lease auto vast zitten. De oplossing bleek shortlease.

Shortlease: huren en leasen

Shortlease is een manier van leasen die het midden houdt tussen een auto huren en echt een auto leasen. Je kunt de auto leasen volgens de tarieven van een leasecontract maar je hebt de vrijheid het contract op te zeggen zoals bij het huren van een auto. Ideaal als je niet lang aan de leaseauto vast wil zitten, omdat je nog niet zeker weet hoe je verder wilt. Voor mij paste het helemaal. En het leuke was dat ik ook een passende auto kon krijgen. Gewoon eentje waarmee ik heel Nederland door kon toeren om mijn geliefde buitenplaatsen te bezoeken. Ik vind shortlease echt een ideale oplossing. Inmiddels heb ik mijn auto al een paar maanden en ik ben zeer tevreden over de service die erbij hoort. En over de auto.

De paden op, de lanen in

Ik toer dus weer heel Nederland door. Laatst was ik vlak bij Hilversum waar een aantal unieke buitenplaatsen bij elkaar liggen. Nu in de herfst is de kleurenpracht van de tuinen echt prachtig. De bomen staan in vuur en vlam zogezegd. Ik kan er uren van genieten en dat doe ik dan ook. En daarna stap ik zorgeloos in mijn auto en rijd weer terug naar huis. Ondertussen denk ik na over wat ik in de toekomst ga doen qua vervoer. Een nieuwe auto? Iets anders? Shortlease geeft me even de tijd zonder dat ik mijn hobby hoef op te geven. Ideaal dus.

Geef een reactie