Home Tuin & Wonen Thuiswerken, kun jij het af met een klein bureautje?

Thuiswerken, kun jij het af met een klein bureautje?

0
Thuiswerken, kun jij het af met een klein bureautje?

Sinds de uitbraak van de corona pandemie heeft thuiswerken een vlucht genomen. Vanuit overheidswege werd thuiswerken gestimuleerd. Nu er wel weer op kantoor gewerkt mag worden, blijkt in de praktijk dat veel mensen hun werkzaamheden gewoon vanuit huis blijven doen. Ze zijn er inmiddels aan gewend en hebben vaak een eigen werkruimte ingericht. 

Kun jij uit de voeten met een klein bureautje?

Over die werkruimte gesproken; als je op de juiste manier thuis wilt werken, heb je dan aan een klein bureautje voldoende? Als er in het algemeen gesproken wordt over thuiswerken dan wordt vrijwel altijd uitgegaan van een ideale situatie. Er is een royale kamer over die perfect als thuiswerkplek ingericht kan worden. Soms echter, is die ruimte er niet. Dan die je genoegen te nemen met  een klein bureautje. In bepaalde gevallen kan een klein bureautje ook prima werken.  Mensen die helemaal geen ruimte hebben, kiezen vaak een klein bureautje dat bovendien afsluitbaar is. Zitten de werkzaamheden er op, dan kan het bureau afgesloten worden en misstaat het niet in de woonkamer. Er is dan niets meer te zien van de werkzaamheden die overdag aan het kleine bureau uitgevoerd worden. Ook studenten kiezen vaak voor een klein bureautje om aan te studeren. Ook zij hebben vaak slechts beperkt de ruimte namelijk. En toch blijkt in de praktijk dat studeren ze prima af gaat. 

Met kinderen is een eigen ruimte een must om goed thuis te kunnen werken

Dat veel mensen een speciale ruimte wensen om thuis te kunnen werken, heeft ook te maken met de afleiding die ze anders wel eens parten kan spelen. Zeker als je kinderen hebt, is het goed een eigen ruimte te hebben en afspraken te maken wanneer papa of mama spreekuur heeft. Heb je geen kinderen, dan volstaat ook een klein bureautje in de woonkamer vaak ook prima. Het is in alle gevallen wel zaak rekening te houden met de factor ergonomie.

Vroeg of laat komen de klachten dan vanzelf wel

Zorg dus dat je wel steeds  de juiste houding aanneemt als je aan je kleine bureautje zit te werken. Door de juiste houding, een verstelbare stoel en door een bureau met de juiste hoogte te kiezen kun je veel averij voorkomen. Mensen die geen rekening houden met de houding en de ergonomie, lopen vroeg of laat tegen serieuze gewrichts- en spierklachten aan. Die klachten kunnen verregaande gevolgen hebben en vaak zijn mensen een behoorlijke periode uit de roulatie.