Tijd om de BBQ weer aan te steken!

Gerelateerd

De temperaturen zijn weer langzaam aan het stijgen, wat betekent dat we weer veel buiten kunnen zijn. Het allerlekkerste is misschien wel dat we de BBQ weer tevoorschijn kunnen halen. Gezellig samen met vrienden, familie, of gewoon lekker met het gezin. De spiesjes en hamburgers voor de kinderen, maar zelf ga je toch wel voor het grote werk, zoals de T-bone steaks en spareribs. Maar nu is de vraag, met wat voor een BBQ maak je dit vlees nu op zijn allerlekkerst? Een Kamado BBQ is een voorbeeld van een goede BBQ die alles kan. Naast alleen grillen heb je verschillende mogelijkheden bij deze BBQ. Ook kun je kiezen voor een wat kleinere, reguliere BBQ om te combineren op een mooie zomerdag.

Soorten BBQ’s

Er zijn natuurlijk vele soorten BBQ’s. Het belangrijkste is dat je de juiste keuze maakt op wat je gaat bereiden en hoe(vaak) je BBQ wilt gebruiken. Je kunt het voor jezelf zo gek maken als je maar wilt. Een wegwerpbarbecue is natuurlijk ideaal wanneer je gaat barbecueën in het bos, maar wanneer je thuis wilt barbecueën kun je natuurlijk groter uitpakken. Een Kamado BBQ is zeer geschikt voor de echte BBQ-liefhebber! Grote stukken vlees kunnen bereid worden en je zult de lekkerste smaak-impressie krijgen.

Een lekker stuk vlees

Je kunt natuurlijk erg veel grillen en koken op de BBQ. Van vlees tot vis, en van groente tot het marshmallows grillen. De echte liefhebbers gaan natuurlijk voor een goed stuk vlees. Favoriete gerechten zijn bijvoorbeeld gegrilde kip of kalkoen, lamsbout, overheerlijke spare-ribs en zo is er nog wel veel meer op te noemen. De slager zal ook vele verschillende ideeën voor jouw BBQ-feestje hebben. Ideaal is dat deze grote stukken vlees ideaal zijn voor een feest of als je met veel mensen bent. Tevens is het vlees makkelijk te bereiden op een Kamado BBQ. Het is gezellig en veel mensen zullen smullen van jouw net bereide gerecht!

Alle voordelen van een Kamado BBQ

Een keramische BBQ, wat die van Kamado is, is uitermate geschikt voor vlees vis en groente, maar er kunnen ook pizza’s en broden mee gebakken worden. Door zelf de handen uit de mouwen te steken en creatief te zijn, kun je alles creëren, van vlees, tot groente en zelfs taarten! Door de luchtschuif kies je jouw gewenste temperatuur en kun je aan de slag!

Alle voordelen staan nog even op een rijtje:

  • Een Kamado BBQ is gemaakt van keramiek waardoor deze goed isoleert en op temperatuur blijft
  • De ventilatie van boven en onder zorgen voor een goede temperatuurbeheersing
  • De deksel is voorzien van een thermometer
  • Er zijn vele accessoires te verkrijgen
  • Je beleeft een uniek kookplezier!

Anderen lazen ook