Home Tuin & Wonen Tips voor een beter beeld van jouw buitenplaats

Tips voor een beter beeld van jouw buitenplaats

0
Tips voor een beter beeld van jouw buitenplaats

Het voorjaar en het opknappen van de tuin zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat is ergens ook niet zo gek. Het mooie weer herinnert ons eraan dat de zomer alweer voor de deur staat. En wanneer de temperaturen stijgen, wil jij daar natuurlijk van genieten in jouw prachtige buitenplaats. Daarom is het voorjaar dé tijd om jouw buitenplaats even een facelift of een opknapbeurt te geven. Aangezien niet iedereen van ons geboren is met groene vingers, geef ik je vandaag wat praktische tips. Met mijn tips creëer je eenvoudig een beter beeld van jouw buitenplaats!

#1 Houd eerst een grote schoonmaak

De voorjaarsschoonmaak is niet alleen van toepassing op een huis. Wist je dat het ook verstandig is om jouw tuin even een grote schoonmaak te geven? Na de herfst en de winter ligt jouw buitenplaats waarschijnlijk vol met dode bladeren, overleden planten en nog veel meer aspecten die de uitstraling een beetje verpesten. Daarom start je bij het begin: het opruimen van jouw tuin! Verwijder dode planten, haal alle bladeren uit de tuin en zorg dat alles weer in de juiste staat is. Heb je bijvoorbeeld een vijver? Dan moet je deze ook even schoonmaken. Wanneer de grote schoonmaak achter de rug is, dan is het tijd voor tip 2!

#2 Verzorg het centrale element van de buitenplaats

Iedere tuin of buitenplaats heeft een element dat direct de aandacht trekt. Bij veel tuinen is dat meestal het gazon. Na het heerlijke weer van afgelopen paasweekend, zal het gras wel weer sterk aan het groeien zijn. Neem daarom even de tijd om met de grasmaaier het ergste weg te werken. Verzorg dit centrale element van jouw buitenplaats echt even goed. Verdient jouw gazon bijvoorbeeld wat extra’s? Overweeg dan om je gazon even te bemesten. Daarnaast raad ik je ook aan om te investeren in een degelijke grasmaaier. Wanneer je een goede grasmaaier hebt, dan wordt het bijhouden en onderhouden van een gazon direct eenvoudiger. Mijn tip voor een goede grasmaaier is het kiezen voor Makita grasmaaier of een Gardena grasmaaier. Dat is wel zo gunstig voor het beeld van jouw buitenplaats!

#3 Kijk kritisch naar de gezondheid van planten

Heb je veel prachtige planten in je tuin, maar willen ze nog niet echt herstellen na de winter? Kijk dan even kritisch naar de ruimte. We hebben regelmatig de neiging om planten te dicht op elkaar te zetten. Hierdoor krijgt niet iedere plant de nodige voedingsmiddelen. Controleer daarom of alles in goede staat is. Doe dit wel op tijd, want eigenlijk ben je in april al te laat om planten te verplaatsen. Over het algemeen is de maand maart daar het beste voor geschikt. Door goed naar het onderhoud van jouw planten te kijken, creëer je tevens een beter beeld van jouw buitenplaats!