grootzakelijke energie

Tips voor het juiste moment om grootzakelijke energie in te kopen

Als eigenaar van een groot bedrijf weet je waarschijnlijk als geen ander hoe wisselend de energieprijzen van energie grootzakelijk kunnen zijn. Daarom is het belangrijk om op precies het juiste moment grootzakelijke energie in te kopen, zodat je voor de meest scherpe prijs zakelijke energie kunt krijgen. Maar hoe weet je zeker wat dat goede moment is? Om maar direct met de deur in huis te vallen: een écht juist moment is niet te voorspellen. We hebben immers geen glazen bol om op die manier te bekijken wat de tarieven van zakelijke energie gaan doen. Toch zijn er wel enkele tips die we je kunnen geven om een zo goed mogelijk moment te vinden voor het afsluiten van grootzakelijke energie.

Bekijk de feiten en cijfers

Het bepalen van wat een goed inkoopmoment is kan dan niet met een glazen bol, je kunt wel kijken wat de feiten en de cijfers zijn van zakelijke energietarieven van de afgelopen jaren. Bekijk bijvoorbeeld wat de energiekosten alleen al de afgelopen maanden gedaan hebben. Kun je daarin een patroon herkennen waardoor je de kosten voor de komende tijd een beetje kunt inschatten? Wanneer je genoeg tijd hebt om te bepalen voor welke leverancier van grootzakelijke energie je gaat, is het aan te raden om dit voor een langere tijd te doen. Neem hier vooral de ruimte voor, omdat je dan pas echt goed kunt inschatten wat zakelijke energiekosten gaan doen. Bij twijfel kun je altijd contact opnemen met Minder.nl die jou advies kan geven op dit gebied.

Opzegtermijn van invloed op energie inkopen

Natuurlijk kun je ook niet zomaar een grootzakelijk energiecontract aanvragen wanneer je al een contract hebt lopen. Het is van groot belang dat je je grootzakelijke energiecontract op tijd opzegt om op die manier hoge verlengingskosten te voorkomen. Doe je namelijk helemaal niets met je huidige contract dan wordt het grootzakelijke energiecontract zonder pardon verlengd. De aantrekkelijke welkomsttarieven en andere fijne voordelen van een nieuw contract zijn hierbij verdwenen, waardoor je sowieso met hogere kosten te maken krijgt. Let hierbij altijd op wat voor opzegtermijn een aanbieder heeft. Bij sommige leveranciers moet je al zes maanden van tevoren overstappen om zo verlenging te voorkomen. Check dus altijd wat de opzegtermijn van een grootzakelijk energiecontract is zodat je rekening kunt houden met hét juiste moment voor het afsluiten ervan.

Let op de duur van je energiecontract

Tot slot is het verstandig om te kijken hoe lang je zakelijke energiecontract duurt. Je zult zien dat hoe aantrekkelijker een deal of aanbieding is met hoge kortingen, des te langer een energiecontract duurt. Heb je geen zin om vast te zitten aan een grootzakelijk energiecontract van drie jaar omdat je ieder jaar de beste deal wilt pakken? Of wil je juist niet ieder jaar zakelijke energie gaan vergelijken, omdat je wel tevreden bent met je huidige leverancier? In het laatste geval kies je meer voor zekerheid, iets wat de meeste ondernemers vandaag de dag doen als het om zakelijke energie gaat. Natuurlijk is dit voor ieder bedrijf anders; vergelijk dus meerdere contracten met elkaar om op die manier tot de beste aanbieding te komen wat betreft grootzakelijke energie.

Geef een reactie