Maak van je tuin een woonkamer 2.0

Gerelateerd

Maak van je tuin een woonkamer 2.0? Dan klinkt misschien een beetje vreemd maar is nog helemaal niet zo gek als je erover nadenkt. De zomers in Nederland worden steeds beter. Afgelopen voorjaar hebben we al ontzettend mooi weer gehad en dat wordt naar verwachting deze zomer gewoon doorgezet. En wie wil er nou met dat mooie weer binnen zitten? Niemand natuurlijk! Dus waarom breng je niet gewoon de woonkamer naar buiten? Of in ieder geval de sfeer dan.

Maar wat staat er ook allemaal alweer in de woonkamer?

In een woonkamer wordt er geleefd. Er staat waarschijnlijk een hele fijne bank in het midden van de kamer, er staat een eettafel met bijbehorende eettafelstoelen, misschien zit de keuken nog wel aan de woonkamer vast, ga zo maar door in ieder geval. De woonkamer is de plek waar we meestal behoorlijk wat uurtjes van de dag doorbrengen en voornamelijk om even te rust te komen. Heerlijk wat eten met ze alle of even op de bank ploffen en tv kijken. Met dat mooie weer in dat natuurlijk eigenlijk zonde en wil je het liefst zo veel mogelijk buiten zijn. Maar tegelijkertijd wil je ook weer genieten van je woonkamer. Een dilemma begrijp je al, of in ieder geval een dilemma tot op heden. Vanaf vandaag hoeft dit helemaal geen dilemma meer te zijn want leven in je tuin wordt steeds een normale gang van zaken. Oké, je kunt misschien geen tv buiten zetten maar een hele hoop andere dingen wel.

Van zithoek tot eettafel

Neem bijvoorbeeld eens die fijne hoekbank die binnen staat. Waarom kun je geen fijne hoekbank in je tuin neerzetten? Er zijn verschillende soorten tuinmeubelen die hetzelfde comfort bieden als die hoekbank die binnen in huis staat. Deze tuinmeubelen zijn, zoals de naam als doet vermoeden, geschikt voor je tuin en hiermee creëer je dus ook buiten een prima zithoek. Ook wat betreft een eettafel en eettafelstoelen zijn er voor de tuin een hoop tuinmeubelen die prima aan alle eisen voldoen. Zet alle meubelen natuurlijk niet hutjemutje op elkaar maar bouw als het ware aparte ruimtes in je tuin. Links de zithoek en in het midden van je tuin de eettafel met eettafelstoelen. En de keuken dan? Mocht je nog geen BBQ in huis hebben dan wordt het hoogtijd om deze aan te schaffen. De BBQ is voor deze zomer de nieuwe keuken. En wist je trouwens dat je met een BBQ veel meer kunt dan alleen vlees grillen? Er zijn ontzettend veel, en dan bedoel ik ook ontzettend veel, gerechten die je op de BBQ kan bereiden. Hang hier en daar nog wat lampjes op in je tuin en je hebt een woonkamer 2.0 waar jij de hele zomer van kan gaan genieten.

Anderen lazen ook