vacature-verkeersregelaar

Tips en tricks voor het vinden van een leuke baan

Misschien ben je net afgestudeerd of gewoon op zoek naar een andere baan. Wat de reden ook mag zijn, je gaat binnenkort met jouw zoektocht beginnen naar je (nieuw) droombaan. Maar hoe vind je deze droombaan eigenlijk? Sterker nog, weet je eigenlijk wel wat je droombaan is? Allemaal vragen die een belangrijke rol spelen in dit proces. In dit blog geven je graag wat tips en tricks over het vinden van een nieuwe maar vooral leuke baan.

Bedenk wat je wilt of waar je goed in bent

Dit klinkt misschien heel voor de handliggend maar hier gaat het meestal al fout. Mensen weten vaak niet wat ze echt willen. Ze vinden meerdere dingen wel leuk maar er is niet iets wat er echt uitspringt. Is dit bij jou het geval? Bedenk dan waar je goed in bent. Misschien ben je wel afgestudeerd als marketer maar liggen jouw kwaliteit eigenlijk heel ergens anders. Misschien ben je eigenlijk wel heel technisch en kun je beter in de ICT gaan werken. Doen wat je leuk vind is een ding maar als je dit niet zo goed weet doe dan iets waar je goed in bent. En je natuurlijk niet meteen een prof te zijn in dat vakgebied maar als je iets doet waar je goed in bent zul je merken dat het leren en onder de knie krijgen hiervan je veel sneller en makkelijker afgaat.

Bekijk verschillende vacatures

Ook dit klinkt voor de handliggend maar staar je niet blind op vacatures uit jouw specifieke vakgebied. Misschien ben je wel opgeleid voor het werken met mensen maar kun je ook prima aan de slag bij een bedrijf dat werkt met computers. Kader je eigen kennis en kunnen niet teveel in. Zeker in de huidige maatschappij wordt van ons als werknemers verwacht dat we ons als een duizendpoot kunnen aanpassen. Speel hier mooi op in en creëer je eigen kansen. Heb jij bijvoorbeeld een leuke vacature gezien voor verkeersregelaar maar ligt jouw vakgebied hier helemaal niet? Toch solliciteren! Misschien kunnen ze jouw specialisme daar ontzettend goed gebruiken. Denk “Out of the Box” en het zal je nog verbazen tegen wat voor leuke kansen je wel niet aanloopt. Bij Binck bijvoorbeeld hebben ze verrassende voorbeelden.

Personal Branding

Misschien ken je het woord “branding” wel van grote merken. Branding is ook wel marketing, oftewel iets verkopen. In dit geval verkoop je dus jezelf. En dat bedoelen we natuurlijk niet met jezelf te kopen lopen. Met Personal Branding bedoelen we dat je van jezelf een merk maakt. Er is er tenslotte maar een van jou en zorg ervoor dat ieder bedrijf jouw wil hebben. Wat maak jouw nou zo bijzonder en uniek én van welke waarde ben jij voor het bedrijf? Allemaal dingen die je vertaalt in je Personal Branding.

 

 

Geef een reactie