Van bouwval naar droompaleis

Gerelateerd

Sinds kort ben ik trotse huurder van een sociale huurwoning. Er waren veel mensen die de woning weigerde vanwege de staat van de woning. Er zaten voor mij niet bepaald opgeruimde types in de woning. Zij hadden dan ook van alles tegen de muren aangegooid en was de keuken zowat uit elkaar gevallen. De woning coöperatie zal het éen en ander op hun rekening nemen, echter was niet alles mogelijk.

 

 

Woning opnieuw opbouwen

Tot mijn verbazing kreeg ik toestemming van de woning coöperatie om de boel eens flink te veranderen en op te knappen. Als ik van tevoren een plan in zou leveren konden zij het goed keuren en kijken we wat er mogelijk was qua budget. Omdat de muren voor meer dan de helft al compleet kapot waren geramd kreeg ik budget voor nieuwe gipsplaten, om de muren weer te repareren. De woningbouw had beloofd de werkmannen in te huren. De gipsplaten had ik gemakkelijk online besteld en konden snel geleverd worden, altijd fijn. De vakmannen konden direct aan de slag.
De keuken werd vervangen waar ik zelf ook keuzes in kon maken als het ging om de tegels en soort blad. De keukenkastjes kon ik in 3 verschillende kleuren laten plaatsen. Het was erg leuk dat ik werd betrokken bij dit proces. De vrouw van de woning coöperatie vond het ook een leuke uitdaging als het ging om het budget.

 

 

Van bouwval naar droom paleis

Na een aantal weken hard doorwerken samen met de werkmannen, is de woning van bouwval omgetoverd tot droom paleis. De gipsplaten zorgde voor een strak geheel, de muren waren heel en allemaal glad gestuukt. De keuken had ik voor een kleine eigen bijdrage groter laten maken en had het werkblad laten verlengen zodat ik een echte gasplaat kon laten installeren in plaats van een los gasfornuis. Hier was ik erg blij mee, het zag er al gelijk veel luxer uit dan een normale woningbouw keuken. De vloeren had ik laten leggen door de vloerenboer, gewoon een simpel, mooi laminaat. De lichte houtkleur en de witte muren zorgde voor een zeer luxe gevoel. De materialen die over zijn gebleven, zoals een paar gipsplaten en een gedeelte van het keukenblad heb ik maar in de schuur gedeponeerd, de woningbouw kon er ook niet veel meer mee werd mij verteld. Ik ben erg blij dat ik deze kans heb gekregen, onlangs de korte inschrijving bij de woning coöperatie. Ik wil hier wel mijn hele leven blijven wonen!

Anderen lazen ook