Veilig transport van uw goederen met palletranden

Gerelateerd

Iedereen die ook maar enigszins bekend is in de logistieke sector, weet hoe belangrijk het is om goederen op een veilige manier te vervoeren. Allereerst is het voor werknemers binnen een bedrijf van belang dat zij ook met veilige transportmiddelen kunnen werken. Daarbij is het altijd maar de vraag of uw producten in goede orde aankomen op hun eindbestemming. Nou zijn er tegenwoordig heel wat manieren waarop u het transport van uw producten kan optimaliseren. Zo kunt u goederen eenvoudig extra beschermen door gebruik te maken van palletranden.

Wat zijn palletranden?

Palletranden worden ook wel opzetranden genoemd en zijn te bevestigen op een pallet. De pallets, vaak gemaakt van hout, zijn zo ontworpen dat ze door een pompwagen of vorkheftruck kunnen worden verplaatst. Maar de goederen die enkel op een pallet staan kunnen hier vrij gemakkelijk vanaf vallen. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Het is zonde als uw producten beschadigen doordat ze schuiven en daardoor stootschade oplopen. Pallet- of opzetranden kunnen dus uitkomst bieden om uw producten bij elkaar te houden.

Palletranden zorgen er voor dat uw producten tijdens het vervoer naar bijvoorbeeld een groothandel veilig zijn verpakt. U kunt met behulp van opzetranden uw pallet ombouwen tot een stevige kist. Dit kan door deze in opzetstukken te plaatsen en aan elkaar te schroeven. De  kisten kunnen prima tegen een stootje, waardoor uw producten langdurig blijven beschermd. Wanneer de kisten niet meer nodig zijn dan kunnen ze ook weer eenvoudig worden ingeklapt.  

Verschillende soorten palletranden

Wij vinden het belangrijk dat bedrijven ook hun logistieke activiteiten op een bewuste manier uitvoeren. Zo kwamen wij uit bij Logistiekonline. Hier kunt u terecht voor kwalitatieve palletranden in verschillende materialen en afmetingen, zowel gebruikt als ongebruikt. Zo kunt u voor kiezen voor houten of metalen palletranden welke zeer duurzaam zijn, maar ook zijn er kunststof palletranden te koop. Kunststof pallets zijn hygiensich, hebben weinig onderhoud nodig en splinteren niet. Er is dus voor al uw goederen een passende afmeting en materiaal te kiezen.

U kunt uw producten nog meer beschermen tegen vuil en stof door de palletranden als kist aan elkaar te bevestigen, en deze af te sluiten met een deksel van bijvoorbeeld spaanplaat of kunststof. Zo blijven uw goederen goed afgedekt gedurende de opslag en het transport. Alle palletranden van Logistiekonline voldoen aan de ISPM-15 richtlijn, wat een vereiste is voor het exporteren van goederen buiten Europa. Zo kunt u met een gerust hart uw producten vervoeren in binnen- en buitenland. 

Anderen lazen ook