Home Algemeen Waar je op moet letten bij het kopen van een vismagneet 

Waar je op moet letten bij het kopen van een vismagneet 

0
Waar je op moet letten bij het kopen van een vismagneet 

Op het internet kan je een hele grote hoeveelheid vismagneten vinden. Een aantal jaar geleden toen de eerste vismagneten kwamen was de keuze vrij eenvoudig. Tegenwoordig zijn er echter een hoop verschillende soorten magneten te verkrijgen op zowel het internet als in viswinkels. De magneten verschillen onderling erg in kwaliteit en prijs. Voordat je vismagneten gaat kopen is het dan ook slim om je hier eerst een beetje over in te lezen. 

 

Het belang van de trekkracht van je vismagneet

Als je een vismagneet wilt kopen, zijn er meerdere zaken waar je op moet letten. Een van deze zaken is de trekkracht van de magneet. De trekkracht van een vismagneet zegt wat over de sterkte van een vismagneet. Dit houdt de kracht in die nodig is om onder perfecte omstandigheden te kunnen vissen. Deze kracht wordt gemeten als de magneet schoon en gloednieuw is. Bij magneten kopen is het belangrijk om rekening te houden met dat je de perfecte omstandigheden niet zal bereiken. Daarnaast is het zo dat sommige verkopers de trekkracht van een vismagneet aan de onderkant meten terwijl andere dit van de bovenkant doen. Hierdoor kunnen de krachten anders zijn terwijl het dezelfde magneet is. Let er dan bij het kopen ook vooral op wat de aantrekkingskracht is. Deze is een stuk belangrijker dan het hebben van een hoge trekkracht.

 

Verschillende soorten vismagneten

Er zijn heel wat verschillende soorten magneten die allemaal zo hun voor- en nadelen hebben. Zo heb je onder ander de klassieke vismagneet. Deze magneet wordt ook wel de pot vismagneet genoemd. De magneet is een enkelzijdige vismagneet die alleen aan de onderkant magnetisch is. Aan de buitenkant is de magneet volledig behuisd waardoor deze een stuk langer te gebruiken is. Het voordeel van dit soort magneten is voornamelijk dat ze bijna niet kapot te krijgen zijn.  Als je op een hoop verschillende plekken gaat vissen is het verstandig om naar een allround vismagneet te kijken. Deze magneet staat ook wel bekend als de exclusieve vismagneet. Dit komt doordat de magneten aan alle kanten magnetisch is. Dit zorgt ervoor dat de kans dat je iets vangt  een stuk groter is dan bij een magneet die maar aan één kant magnetisch is. Deze magneten zijn goed geschikt voor als je op jacht gaat naar de grotere producten. Voor kleinere spullen is deze magneet misschien niet de moeite waard. Deze magneet is echter niet beschermd zoals andere magneten. Hierdoor zal die een stuk sneller kapot gaan dan een klassieke of bulldog magneet. Je kunt er als je dit echt wil desnoods wel een beschermhoes bij kopen.