Waar moet je opletten als je de badkamer wil verbouwen?

Gerelateerd

Soms wil je gewoon iets anders met je huis. Maar meteen verhuizen? Nee dat is te veel. Misschien voel je je wel prima op je plek waar je woont maar is de sleur erin geslopen. Heb je inspiratie opgedaan op vakantie? Dan wil je misschien enkel de badkamer verbouwen tot tropisch zwemparadijs. Oké, oké dat is wat omslachtig maar een soort spa thuis is zeker niet verkeerd en zo te realiseren. Er zijn immers maar een paar punten om op te letten.

Wassen, badderen en soppen

Eén van die punten is het wasdeel. Wil je een bad, een douche of misschien wel allebei. Wanneer je gaat voor dat luxe gevoel zou ik persoonlijke de combinatie van een douche met badkuip skippen en gaat voor een complete douchecabine. Bijvoorbeeld met meerdere douchekoppen of wateruitingen zodat je van alle kanten schoongespoeld wordt en helemaal kan genieten van het warme water. Afhankelijk van hoe groot de ruimte is zou je altijd nog een losse badkuip kunnen toevoegen maar ik kan je vertellen dat je met een complete douchecabine, geen behoefte meer aan iets anders hebt.

Kletteren, spoelen en vegen

Bij een compleet nieuwe badkamerstijl hoort ook een nieuw toilet. Ga voor een moderne look met een zwevend toilet en laat deze inbouwen. Voeg dan ook een prachtige natuurstenen wasbak toe, bijvoorbeeld met rosé gouden kraan om er wat meer kleur in te brengen. Met deze elementen en die complete douchecabine heb je de grootste en belangrijkste punten in de badkamer al aangepakt. Wat er verder nog rest is enkel de aankleding.

Geuren, kleuren en texturen

Afhankelijk van de stijl waar je voor gaat kan je accessoires en dergelijke toevoegen. Ga je voor een speels kleurtje? Dan kan je dit heel makkelijk verwerken in de kleur van de handdoeken en washandjes. En je komt helemaal tot rust wanneer je vlakbij het toilet of op de wasbak een geurkaars of geurstokjes plaatst. Kies je favoriete geur en voor je kan niet anders dan je thuis en tot rust voelen wanneer je de badkamer inloopt. Verder is er nog één groot ding waar je over na moet denken: de tegels. Zowel voor de vloer als op de muren. Deze binden namelijk de hele kamer samen als één geheel als je dit goed doet. Je kan natuurlijk altijd om advies vragen als je het niet zeker weet. Dit advies kan je vragen aan een vriend of vriendin maar ik raad een professional op dit gebied aan.

Anderen lazen ook