Home Vrije Tijd & Hobby Waarom je nu naar Venetië op vakantie moet

Waarom je nu naar Venetië op vakantie moet

0
Waarom je nu naar Venetië op vakantie moet

Venetië

Het is weer volop zomer en de tijd dat velen van ons op vakantie gaan. Voor velen betekent dit een paar weken op een strand in Frankrijk of Spanje. Weer anderen gaan liever met hun bergschoenen aan de Zwitserse Alpen in. De andere optie in Europa is natuurlijk om een stedentrip te doen. Een van de populairdere steden voor een stedentrip is altijd Venetië geweest. De prachtige en rijke Italiaanse stad die op het water ligt is een van de mooiste steden in Europa.

Desondanks zijn er steeds meer problemen met Venetië. Het zijn een aantal van dezelfde problemen die ook in Amsterdam voorkomen. Een van deze problemen is het steeds drukker en meer toeristisch worden van de stad. Dit heeft ertoe geleid dat tegenwoordig steeds minder echte Venetianen in de stad wonen en de stad eigenlijk alleen nog maar uit toeristen en de toeristensector bestaat.

Sta vroeg op

In dit artikel bespreken we hoe je het beste een stedentrip Venetië kunt doen. Zoals ik al aangaf is het aantal toeristen in de stad een groot probleem. Ga daarom niet in het hoogseizoen maar boek een trip wanneer er minder toeristen zijn bijvoorbeeld in de nazomer in September. Daarnaast kun je het ook slim aanpakken wanneer je in Venetië bent. Als je bereid bent zeer vroeg op te staan kun je prachtige foto’s nemen bij een aantal van de mooiste en beroemdste plekken in Venetië. Het mooie hieraan is dat je niet alleen foto’s hebt zonder een massa andere mensen erin maar ook prachtig ochtendlicht hebt.

Doge Paleis

Een van de mooiste en belangrijkste plekken om te bezoeken tijdens een stedentrip Venetië is natuurlijk het Doge’s paleis. Het paleis is een meesterwerk qua gotische architectuur. Het was gebouwd tussen 1309en 1424 maar de fundamenten van het paleis legen er al in de 9de eeuw. Het is niet honderd procent zeker wie de architect was maar waarschijnlijk was het Filippo Calendario.

Het paleis deed dienst als het paleis van de leider van de republiek van Venetië. Momenteel is het natuurlijk een prachtig monument en er is ook een museum. Wanneer je het paleis wilt gaan bezoeken kan het erg druk zijn. Daarom is het over het algemeen verstandig om de tickets al van tevoren te boeken. Een stedentrip Venetië is nog altijd een van de mooiste steden in Europa maar het wordt helaas wel steeds drukker. Daarnaast kun je ook beter in de winter gaan aangezien de temperaturen fijner zijn en het water minder stinkt.