Wat is de beste deal?

Misschien ben je op internet naar iets aan het zoek. Stel je nou voor dat je een nieuwe laptop nodig hebt, maar je ziet alleen maar torenhoge prijzen voor wat je zoekt. Nu is een laptop natuurlijk niet bepaald een eerste levensbehoefte, maar het is natuurlijk wel erg handig om in bezit te hebben. Vanaf je computer of laptop kan je gemakkelijk je rekeningen, mail en andere belangrijke zaken beheren. Ik kan je vertellen dat een besturingssysteem als IOS en Android echt te gebrekkig zijn hiervoor. Overigens spaar ik zelf ook voor een nieuwe Macbook Pro. Deze dingen zijn ongetwijfeld erg duur. Vergelijken van producten en prijzen op een site die dit voor je uitzoekt, kan daarom erg handig zijn. Zo krijg je een goed overzicht van alle producten met de prijs erbij.

Een uitgebreide en gespecialiseerde zoekmachine

Zelf wil ik dus binnenkort een Macbook Pro kopen en aangezien mijn budget niet erg hoog reikt, is het slim om te weten waar ik de Macbook het beste kan kopen. Echter is het lastige aan zoeken naar een product via het internet voornamelijk dat er zo ontzettend veel producten te vinden zijn. Goed kunnen filteren en sorteren bij wat je wilt of zoekt, is daarom erg handig. Dan wil je denk ik wel relevante resultaten tegenkomen.  Daarom is het ook zo fijn dat er van dit soort sites bestaan. Dan wordt het nog een stuk overzichtelijker. Echter vind ik beslist.nl wel wat minder handig. Daar staan zoveel artikelen dat ik er duizelig van wordt. Ook is het over het algemeen bij dit soort sites, dus niet alleen maar beslist.nl, dat je uiteindelijk verwezen kan worden naar de winkels die dit product aanbieden. Dus stel nou dat je geen goede ervaring hebt bij een bepaalde webwinkel en hun bezorgwijze, kan het alsnog zijn dat een product online alleen verkocht wordt bij deze webwinkel. 

Slim filteren voor betere zoekresultaten 

Onder meer vanwege deze bovenstaande gevallen, is het handige om zo efficiënt mogelijk te kunnen zoeken. Wat ik zelf altijd doe, als het gaat om filteren, is mijn belangrijkste voorwaarden neerzetten bij de zoekopdracht. Daarbij moet ik mijn opdracht niet te moeilijk maken, om het resultaat zo nauwkeurig mogelijk te krijgen. Dan begin ik bijvoorbeeld op Google met ‘Macbook kopen’. Dan zie je allemaal aanbieders staan die een Macbook verkopen en dan klik je op een van die aanbieders. Je weet bijvoorbeeld dat een winkel als Amac Macbooks verkoopt dus daar kan je kijken. Ook kun je zoeken op de webwinkel van Coolblue. Maar het gebruik van een vergelijkingssite maakt dit allemaal wat gemakkelijker en geeft meer overzicht. 

 

Geef een reactie